Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Umrl kralj popa

Deli na:

V 51. letu starosti je v eni izmed losangeleških bolnišnic umrl ameriški pop zvezdnik Michael Jackson. "Kralj popa" naj bi v četrtek pozno zvečer po srednjeevropskem času doživel zastoj srca, kljub hitremu posredovanju reševalcev pa mu ti niso več mogli pomagati. Jackson velja za enega najbolje prodajanih glasbenih pop izvajalcev vseh časov.

V 51. letu starosti je v eni izmed losangeleških bolnišnic umrl ameriški pop zvezdnik Michael Jackson. "Kralj popa" naj bi v četrtek pozno zvečer po srednjeevropskem času doživel zastoj srca, kljub hitremu posredovanju reševalcev pa mu ti niso več mogli pomagati. Jackson velja za enega najbolje prodajanih glasbenih pop izvajalcev vseh časov.

Kot poroča ameriška tiskovna agencija AP, so bili reševalci o nenadnem poslabšanju Jacksonovega zdravstvenega stanja obveščeni nekaj minut po 21. uri po srednjeevropskem času. Ob njihovem prihodu pevec ni več dihal, kljub hitremu oživljanju in takojšnji premestitvi v bolnišnico pa je bilo za Jacksona že prepozno. Novico o smrti enega najuspešnejših pop glasbenikov vseh časov je po poročanju AP kmalu za tem potrdil mrliški oglednik, okoliščine smrti pa naj bi bile znane po pevčevi obdukciji.

Pred medicinskim centrom UCLA v Los Angelesu, kjer je zveznik umrl, so se sicer takoj po objavi novice o smrti začeli zbirati številni Jacksonovi oboževalci. Kot poroča AP, se je samo v prvih minutah po potrditvi zvezdnikove smrti pred bolnišnico zbrala več stoglava množica. Poleg oboževalcev je novica o nenadni Jacksonovi smrti med drugimi pretresla tudi zabavnoglasbeno industrijo po vsem svetu.

Jackson se je rodil 29. avgusta 1958 v ameriški zvezni državi Indiana. Prve uspehe v zabavni glasbi je že kot deček požel v zasedbi The Jackson Five, kjer je prepeval še s štirimi brati. Kljub velikemu uspehu deške zasedbe pa se je Jackson v začetku 70. let prejšnjega stoletja odločil za samostojno ustvarjalno pot, ki ga je ponesla med najuspešnejše izvajalce zabavne glasbe vseh časov.

Leta 1979 je izdal prvi samostojni album z naslovom "Off The Wall". Slednji se je z 11 milijoni prodanih izvodov zavihtel med najbolje prodajane albume na svetu. Kljub vsemu pa je Jackson vrhunec svoje slave dosegel tri leta kasneje, ko je na glasbene police poslal ploščo z naslovom "Thriller". Ta z več kot 40 milijoni prodanih izvodov še danes velja za najbolje prodajani album vseh časov.

Jacko, kot so ga klicali oboževalci, je do leta 2001 izdal še štiri samostojne studijske albume, ki so se prodajali v več milijonskih nakladah, kljub vsemu pa mu uspeha plošče "Thriller" ni več uspelo ponoviti. Kralja popa tako uvrščajo ob bok največjim fenomenom zabavne glasbe kot sta bila ameriški zvezdnik Elvis Presley in britanska pop zasedba The Beatles.

Senco na Jacksonovo ustvarjanje je vrgla predvsem vrsta škandalov, povezanih s spolnimi zlorabami otrok, za katere pa ga je sodišče po več let trajajočih sodnih procesih zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo. Poleg tega je kralj popa od sredine 90. let prejšnjega stoletja javnost večkrat vznemiril s podrobnostmi iz svojega "viharnega" zasebnega življenja.

Javnost je med drugim leta 1994 šokiral s poroko s tedaj 26-letno hčerko Elvisa Presleya Liso Marie Presley, vendar pa je njun zakon trajal manj kot dve leti. Za tem se je leta 1997 odločil za plastično operacijo obraza, v bolnišnici pa je spoznal tudi medicinsko sestro Debbie Rowe, s katero se je nato tudi poročil. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, tudi ta zakona pa je trajal manj kot dve leti.

V zadnjem času so tuji mediji poročali predvsem o Jacksonovih finančnih težavah, ki naj bi bile posledica številnih tožb, ki so se na zvezdnika zgrnile v zadnjem času. Prav to naj bi bil tudi eden izmed vzrokov, da je Jackson marca za letošnje poletje napovedal serijo koncertov v Londonu, s čimer bi se po več kot desetletju znova vrnil na glasbene odre.

Več kot milijon vstopnic za omenjene koncerte so oboževalci kralja popa razgrabili v le nekaj urah, kar priča o dejstvu, da pevčeva priljubljenost kljub škandalom in njegovi večletni estradni odsotnosti ni upadla.

Konec maja so organizatorji koncertov odložili začetek Jacksonove turneje, v javnosti pa so se pojavile govorice o zvezdnikovem izredno poslabšanem zdravstvenem stanju. Organizatorji so kljub vsemu zatrjevali, da je Jackson v odlični kondiciji in da koncertna turneja ni ogrožena. Prav zato je novica o nenadni smrti priljubljenega ameriškega pevca še toliko bolj pretresla oboževalce in zabavnoglasbeno industrijo po vsem svetu.