opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

Kate and William (1) Njena.si

Kate in William sta si po dolgem času dopustila ...

Svet

Ukrajinski predsednik Zelenski je imel rekordno, 12-urno novinarsko konferenco

Deli na:
Ukrajinski predsednik Zelenski je imel rekordno, 12-urno novinarsko konferenco

Volodimir Zelenski - Foto: Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v četrtek z maratonsko novinarsko konferenco, ki je trajala več kot 12 ur, podrl svetovni rekord - vsaj po trditvah lokalne agencije, ki meri rekorde. Kak mednarodni organ tega rekorda za zdaj ni potrdil.

Zelenskega je predstavnik omenjene ukrajinske agencije že med konferenco, ki je potekala v restavraciji verige s hitro prehrano v središču Kijeva, po osmih urah obvestil, da je podrl svetovni rekord v dolžini novinarskih konferenc.

Ukrajinski predsednik, nekdanji komik, je ob tem izrazil začudenje in izjavil, da je skromen človek in da ne mara kakih slavij, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prejšnji rekord je bil po poročanju ukrajinskih medijev v rokah beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka, ki je imel več kot sedem ur dolgo novinarsko konferenco.

Zelenski je med novinarsko konferenco sedel za mizo, obkrožen z novinarji, ki so mu izmenjaje zastavljali vprašanja. Predsednik je nenavaden dogodek sklical z namenom, da pozornost znova preusmeri na domače teme, potem ko je bil zadnje tedne v ospredju njegov junijski telefonski pogovor z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Vprašanju na to temo se sicer ni mogel izogniti, je pa zanikal, da bi ga Trump v tem pogovoru izsiljeval z zadrževanjem vojaške pomoči Kijevu v zameno za preiskavo sina njegovega političnega tekmeca Josepha Bidna.

loading...
Loading...