slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

oder, sunek vetra, nuevo1 Svet24.si

Video: Sunek vetra porušil oder. umrlo je devet ...

1715284671-172a4526-1715284644961 Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem....

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

tadej pogačar (3) Ekipa24.si

Prizori, ki pogrejejo srce! Saj ne veš, kdo je ...

Kate Middleton se ne bo vrnila v javnost vsaj do jeseni .. Odkrito.si

Kate Middleton - stanje je zelo resno!

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ukrajinski droni vse pogosteje letajo nad Rusijo

Deli na:
Ukrajinski droni vse pogosteje letajo nad Rusijo

Ukrajina je z droni napadla naftno rafinerijo v ruskem Volgogradu - Foto: Profimedia

Rusija je sestrelila 11 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, ki so se približala polotoku Krim, dva pa sta letela proti Moskvi, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Dodalo je, da poročil o žrtvah in škodi ni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Uničena sta bila dva brezpilotna letalnika, ki sta letela v smeri Moskve," je ministrstvo sporočilo na Telegramu. Pojasnilo je, da so en letalnik sestrelili nad regijo Kaluga, drugega pa nad okrožjem Odincovski v moskovski regiji.

Dodalo je, da so dva drona sestrelili tudi v bližini Sevastopola na Krimu, še devet pa v Črno morje. Poročil o škodi ali žrtvah po navedbah ministrstva ni.

V zadnjem času se je povečalo število ukrajinskih napadov z droni na ozemlje Rusije. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je konec julija napovedal, da se v Rusijo vrača vojna.

V sredo je ruska zračna obramba sestrelila dva drona, ki sta letela proti ruski prestolnici. Enega je nad regijo Kaluga sestrelila v ponedeljek, še sedem pa minuli teden. Vmes je v nedeljo preprečila napad z droni v okrožju Podolski v moskovski regiji.

Polotok Krim, ki si ga je Rusija priključila leta 2014, je bil medtem v času vojne že večkrat tarča ukrajinskih napadov. Vendar pa so tudi ti v zadnjih tednih pogostejši. Kijev naj bi nazadnje v nedeljo napadel most Čongar, ki polotok povezuje z regijo Herson na jugu Ukrajine, dva dni prej pa naj bil ruske sile preprečile ukrajinske napade na tamkajšnje rusko črnomorsko oporišče.