severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Svet

Ukrajinski droni vse pogosteje letajo nad Rusijo

Deli na:
Ukrajinski droni vse pogosteje letajo nad Rusijo

Ukrajina je z droni napadla naftno rafinerijo v ruskem Volgogradu - Foto: Profimedia

Rusija je sestrelila 11 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, ki so se približala polotoku Krim, dva pa sta letela proti Moskvi, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Dodalo je, da poročil o žrtvah in škodi ni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Uničena sta bila dva brezpilotna letalnika, ki sta letela v smeri Moskve," je ministrstvo sporočilo na Telegramu. Pojasnilo je, da so en letalnik sestrelili nad regijo Kaluga, drugega pa nad okrožjem Odincovski v moskovski regiji.

Dodalo je, da so dva drona sestrelili tudi v bližini Sevastopola na Krimu, še devet pa v Črno morje. Poročil o škodi ali žrtvah po navedbah ministrstva ni.

V zadnjem času se je povečalo število ukrajinskih napadov z droni na ozemlje Rusije. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je konec julija napovedal, da se v Rusijo vrača vojna.

V sredo je ruska zračna obramba sestrelila dva drona, ki sta letela proti ruski prestolnici. Enega je nad regijo Kaluga sestrelila v ponedeljek, še sedem pa minuli teden. Vmes je v nedeljo preprečila napad z droni v okrožju Podolski v moskovski regiji.

Polotok Krim, ki si ga je Rusija priključila leta 2014, je bil medtem v času vojne že večkrat tarča ukrajinskih napadov. Vendar pa so tudi ti v zadnjih tednih pogostejši. Kijev naj bi nazadnje v nedeljo napadel most Čongar, ki polotok povezuje z regijo Herson na jugu Ukrajine, dva dni prej pa naj bil ruske sile preprečile ukrajinske napade na tamkajšnje rusko črnomorsko oporišče.