Revija Reporter
Svet

Ugrabitelji za sorodnico Nobelovca Garcie Marqueza zahtevajo pet milijonov dolarjev

STA

1. nov. 2018 13:50 Osveženo: 13:53 / 01. 11. 2018

Deli na:

Gabriel García Márquez

Vnukinja brata Nobelovega nagrajenca za književnost Gabriela Garcie Marqueza je izginila že konec avgusta na severu Kolumbije, sedaj pa je postalo jasno, da so jo ugrabili. Po navedbah policije ugrabitelji za izpustitev Melise Martinez Garcia zahtevajo pet milijonov dolarjev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Primer je zelo zapleten," je v sredo sporočila policija.

V zadnjih telefonskih klicih so ugrabitelji za izpustitev 33-letnice zahtevali kar pet milijonov dolarjev (4,4 milijona evrov). Iz policije so še sporočili, da primer ugrabitve temeljito preiskujejo.

Sorodnico znamenitega kolumbijskega pisatelja, ki je umrl leta 2014, so ugrabili 23. avgusta, ko je bila na poti domov z družinske plantaže banan. Melisa je vnukinja pisateljevega brata Jaimeja.

Marquez je kot predstavnik magičnega realizma veljal za enega najboljših pisateljev Latinske Amerike že za časa svojega življenja. Med najbolj znanimi deli sta romana Sto let samote ter Ljubezen v času kolere. Pisateljsko kariero je začel kot novinar. Leta 1982 je prejel Nobelovo nagrado za književnost.