nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Uf, kakšen katastrofalen lapsus Georgea Busha (VIDEO)

Deli na:
Uf, kakšen katastrofalen lapsus Georgea Busha (VIDEO)

Triinštirideseti predsednik ZDA George Bush je bil znan po idiotskih izjavah, ki se jih je prijel izraz bušizmi. - Foto: arhiv Svet24

Bivšemu ameriškemu predsedniku Georgeu Bushu mlajšemu se je v sredo v govoru na nekem dogodku v Dallasu precej nerodno zagovorilo. Medtem ko je ostro kritiziral ravnanje ruskega predsednika Vladimirja Putina v Ukrajini, mu je namreč pomotoma pripisal izključno odgovornost za "začetek povsem neupravičene in brutalne invazije na Irak".

Napako je sicer hitro popravil in pojasnil, da je imel v mislih invazijo na Ukrajino. Občinstvo se je na spodrsljaj odzvalo s smehom, še posebej potem ko jo je 75-letni Bush v šali pripisal tudi svoji starosti.

Bush je sicer govoril na dogodku v Dallasu v zvezni državi Teksas, posnetek pa je nato prvi objavil lokalni medij Dallas Morning News.

Do neprijetne napake je prišlo, ko je Bush zbranim opisoval pomanjkljivosti demokracije v Rusiji, pri čemer je opozarjal, da tam politične nasprotnike zapirajo ali jih kako drugače izključujejo iz sodelovanja v političnem procesu.

"Rezultat tega je odsotnost sistema nadzora in ravnotežja v Rusiji in odločitev enega samega človeka, da sproži povsem neupravičeno in brutalno invazijo na Irak ... se popravljam, na Ukrajino," je dejal Bush. Zavedajoč se svoje napake, je nato dodal le "75", s čimer se je pošalil na račun svoje starosti.

George Bush mlajši je bil sicer predsednik ZDA v letih 2001-2009. Leta 2003 je, na temelju lažnih poročil o orožju za množično uničenje, odobril invazijo na Irak. Ta je vodila v uničujočo vojno, v kateri je življenje izgubilo več sto tisoč civilistov.