Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Svet

Ubijal je bele moške in kričal "Alahu akbar!"

Deli na:
Ubijal je bele moške in kričal "Alahu akbar!"

Foto: Fresno PD

Policija v kalifornijskem Fresnu je v torek aretirala 39-letnega temnopoltega Korija Alija Muhammada, ki je v strelskem pohodu ubil tri belopolte moške, enega pa ranil.

Ob aretaciji je v arabščini vzklikal "Bog je velik" (Alahu akbar), vendar pa je policija prepričana, da gre za zločin iz sovraštva in ne terorizem.

Osumljenec je na družbenih omrežjih izražal sovraštvo do belcev ter protivladna stališča. V torek pa je "želel ubiti čim več ljudi", je povedal načelnik policije Jerry Dyer, ki je poudaril, da napad ni povezan s terorizmom, ne glede na to, kaj je vzklikal ob aretaciji.

"Pojasnil je, da je omenjeno vzklikal za primer, če bi se mu kaj zgodilo in da je dejansko pozival boga k zaščiti," je dejal.

Muhammad je v torek zjutraj po krajevnem času najprej z ulice ustrelil v avtomobil in ubil sopotnika. Sprehodil se je naprej, streljal na nekega drugega moškega in ga zgrešil.

Nato je ubil drugega belopoltega moškega, na koncu pa je prišel do katoliške dobrodelne organizacije in ustrelil še enega. Opazil ga je policist in se pognal za njim, 39-letni Muhammad pa se je vrgel na tla in se pustil aretirati. Osumljen je še za četrtkov umor varnostnika pred motelom v Fresnu.

Njegov oče Vincent Taylor je za lokalne medije povedal, da je vesel, da je sin za zapahi, saj je bil obseden z rasno vojno proti belcem.