moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. februarja

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

To so poslovneži, ki se milijonskih dolgov ...

murska-sobota, pustovanje, pust Njena.si

Pustne preobrazbe znanih obrazov

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

TV: Do napadov v Bostonu naj bi sprva prišlo 4. julija

Deli na:
TV: Do napadov v Bostonu naj bi sprva prišlo 4. julija

Foto: Reuters

Po napadih na bostonskem maratonu še naprej prihajajo na dan nove in nove podrobnosti. Eden od dveh domnevnih napadalcev, 19-letni Džohar Carnajev naj bi preiskovalcem razkril, da sta nameravala z bratom napade najprej izvesti 4. julija, ko Američani praznujejo dan neodvisnosti, je v četrtek zvečer poročala televizija NBC.

Ker pa sta bombi uspela izdelati veliko hitreje, kot sta načrtovala, sta nato pospešila svoje načrte in napad izvedla že na maratonu 15. aprila, je ob sklicevanju na neimenovane uradne vire še poročala ameriška televizija.

Obe bombi sta nato tudi eksplodirali nedaleč od ciljne črte bostonskega maratona in zahtevali tri življenja, več kot 200 ljudi je bilo ranjenih. 15. aprila v ameriški zvezni državi Massachusetts tudi praznujejo dan patriota, ko se spominjajo vojne za neodvisnost.

V sredo je sicer v ZDA odmevala aretacija treh 19-letnikov, prijateljev oziroma študentskih kolegov Džoharja Carnajeva. Ti naj bi skušali po napadu na maratonu prikriti dokaze in ovirati policijsko preiskavo, medtem ko pri samem načrtovanju in izvedbi napada naj ne bi sodelovali. Vsem trem sedaj grozijo večletne zaporne kazni.

loading...
Loading...