erika znidarsic 1 Dobra karma

'Pri denarju ni čustev,' trdi voditeljica, ki je ...

pes, kent, Svet24.si

"Ker se v 10 letih nisem naučil biti priden ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

Aleksandra Pivec Svet24.si

Vodstvo Desusa je grozilo predsednici ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Svet

Turistom se je mudilo: takoj po odprtu meja že rinejo v Italijo

Deli na:
Turistom se je mudilo: takoj po odprtu meja že rinejo v Italijo

Prvi konec tedna po odpravi karanteneso se Italijani družili v lokalih, restavracijah, na plaži ... - Foto: Profimedia

Italija je v okviru rahljanja ukrepov po izbruhu koronavirusa v sredo po okoli dveh mesecih odprla svoje meje za državljane Evropske unije in že v prvih dneh po odprtju je v deželo na Apeninskem polotoku odpotovalo kar nekaj turistov. Kljub slabemu vremenu so na italijanskih plažah tuji obiskovalci, med drugim iz Avstrije in Nemčije.

Beneški časnik Il Gazzettino je med drugim fotografiral par iz Salzburga, ki že 35 let dopustuje v bližini Benetk. Par je skupaj s še okoli sto nemškimi turisti zasedel bungalove v tamkajšnjem kampu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Na meji nas ni nihče kontroliral. Avstrijska vlada odsvetuje potovanja v Italijo, jih pa ne prepoveduje. Gotovo bova tu preživela celo poletje," je dejal par za časnik.

Hotelirji se sicer zavedajo, da se bo verjetno sezona začela šele julija. V maju je bilo sicer v Italiji odprtih okoli 40 odstotkov hotelov, v juniju pa jih je zaprtih še okoli 26 odstotkov.

Počasi se prebujajo tudi med turisti zelo priljubljene Benetke. Nekaj tujih obiskovalcev lahko uživa v enkratni izkušnji skoraj izpraznjenih Benetk, ki delujejo kot muzej na prostem, je dejal tamkajšnji župan Luigi Brugnaro.

Podobno je v Rimu, kjer se tudi na ulice podaja vse več domačinov in tujih turistov, četudi je to še daleč od običajne gneče za ta čas.

Loading...