reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Turistične križarke na krov ne bodo spustile ljudi, ki so bili pred kratkim na Kitajskem

Deli na:
Turistične križarke na krov ne bodo spustile ljudi, ki so bili pred kratkim na Kitajskem

Turistična križarka Costa Smeralda, na kateri so zaznali sum koronavirusa. - Foto: Profimedia

Turistični ladijski prevozniki so sklenili prepovedati vkrcanje na svoje križarke potnikom in članom posadke, ki so se v zadnjih 14 dneh zadrževali na Kitajskem. Tako so se odločili zaradi bojazni pred smrtonosnim novim koronavirusom, so danes sporočili iz Mednarodnega združenja turističnih ladjarjev (CLIA) s sedežem v Hamburgu.

Združenje CLIA zastopa nekatere največje in najbolj znane turistične ladjarje na svetu, med njimi TUI, AIDA, MSC, Costa, Royal Caribbean in Carnival Cruises.

Ladjarji so zaradi koronavirusa v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) tudi preoblikovali, spremenili ali ukinili proge križarjenj, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Ladijska prevoznika Costa Crociere in MSC sta zaradi izbruha koronavirusa že odpovedala vsa križarjenja, ki so imela začetek v katerem od kitajskih pristanišč. MSC je denimo odpovedal tri križarjenja svoje ladje Splendida s 6880 mesti, ki so bila v začetku februarja načrtovana iz kitajskih pristanišč proti Japonski.

Panoga ladijskih križarjenj je ena najbolj izkušenih, kar se tiče nadzora nad zdravstvenimi razmerami, piše v sporočilu združenja CLIA. Ladje razpolagajo z opremo in zdravstvenim osebjem, ki v primeru bolezni omogočajo hitro nego potnikov in preprečitev širjenja.

Koronavirus, ki je januarja izbruhnil v kitajskem mestu Wuhan, je doslej zahteval že več kot 360 smrtnih žrtev, okuženih je več kot 17.000 ljudi. O obolelih poročajo iz že več kot 24 držav, med njimi Avstralije, Nemčije in Japonske.