Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

čakre Petisvet.si

Neprijetni znaki, da je vaša kronska čakra ...

sneg Svet24.si

Sneg v Sloveniji: zapadlo ga bo do 25 centimetrov

Sambuca Svet24.si

V tem obalnem mestu stanovanja in hiše za en evro

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

anela sabanagic 4 Njena.si

Ladova izbranka je le 5 mesecev po porodu videti ...

Svet

Turčija preiskuje prostore savdskega konzulata, kjer naj bi bil umorjen novinar Hašodži

Deli na:
Turčija preiskuje prostore savdskega konzulata, kjer naj bi bil umorjen novinar Hašodži

Foto: YouTube - Okrutno umorjeni savdski novinar Džamal Hašodži.

Turški preiskovalci so popoldne prispeli v prostore konzulata Savdske Arabije v Istanbulu, kjer je v začetku oktobra izginil savdski novinar in kritik režima Džamal Hašodži. Turškim preiskovalcem so se pridružili tudi savdski kolegi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Turške oblasti naj bi po informacijah neimenovanega diplomatskega vira imele v rokah tudi zvočni posnetek, ki dokazuje, da je bil novinar na konzulatu umorjen, poroča britanska tiskovna agencija Reuters.

Rijad vztraja, da je Hašodži, ki je 2. oktobra vstopil v prostore savdskega konzulata v Instanbulu, kjer je želel urediti dokumente za svojo prihajajočo poroko, prostore konzulata tudi zapustil, turška policija pa vztraja, da se to ni zgodilo.

Turška policija je po trditvah turških vladnih virov prepričana, da je Hašodžija ubila skupina 15 moških, ki so jih iz Rijada posebej s to nalogo poslali v Istanbul.

Savdske oblasti so prejšnji teden pristale na to, da Turčija v prostorih njihovega konzulata v Istanbulu izvede preiskavo, potem ko je Ankara zaprosila za dovoljenje, da preišče zgradbo. Vendar se Ankara in Rijad ne strinjata glede tega, kaj naj preiskava obsega: savdske oblasti naj bi dovolile le površno vizualno preiskavo.

Turška stran je to ponudbo zavrnila, provladni časopis Sabah pa je poročal, da so turške oblasti zahtevale preiskavo zgradbe z luminolom, s katerim naj bi turški forenziki odkrili morebitne sledi krvi.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v nedeljo zvečer o izginotju Hašodžija prvič govoril s savdskim kraljem Salmanom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.