vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Svet

Turčija preiskuje prostore savdskega konzulata, kjer naj bi bil umorjen novinar Hašodži

Deli na:
Turčija preiskuje prostore savdskega konzulata, kjer naj bi bil umorjen novinar Hašodži

Foto: YouTube - Okrutno umorjeni savdski novinar Džamal Hašodži.

Turški preiskovalci so popoldne prispeli v prostore konzulata Savdske Arabije v Istanbulu, kjer je v začetku oktobra izginil savdski novinar in kritik režima Džamal Hašodži. Turškim preiskovalcem so se pridružili tudi savdski kolegi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Turške oblasti naj bi po informacijah neimenovanega diplomatskega vira imele v rokah tudi zvočni posnetek, ki dokazuje, da je bil novinar na konzulatu umorjen, poroča britanska tiskovna agencija Reuters.

Rijad vztraja, da je Hašodži, ki je 2. oktobra vstopil v prostore savdskega konzulata v Instanbulu, kjer je želel urediti dokumente za svojo prihajajočo poroko, prostore konzulata tudi zapustil, turška policija pa vztraja, da se to ni zgodilo.

Turška policija je po trditvah turških vladnih virov prepričana, da je Hašodžija ubila skupina 15 moških, ki so jih iz Rijada posebej s to nalogo poslali v Istanbul.

Savdske oblasti so prejšnji teden pristale na to, da Turčija v prostorih njihovega konzulata v Istanbulu izvede preiskavo, potem ko je Ankara zaprosila za dovoljenje, da preišče zgradbo. Vendar se Ankara in Rijad ne strinjata glede tega, kaj naj preiskava obsega: savdske oblasti naj bi dovolile le površno vizualno preiskavo.

Turška stran je to ponudbo zavrnila, provladni časopis Sabah pa je poročal, da so turške oblasti zahtevale preiskavo zgradbe z luminolom, s katerim naj bi turški forenziki odkrili morebitne sledi krvi.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v nedeljo zvečer o izginotju Hašodžija prvič govoril s savdskim kraljem Salmanom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Loading...