Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Svet

Turčija preiskuje prostore savdskega konzulata, kjer naj bi bil umorjen novinar Hašodži

Deli na:
Turčija preiskuje prostore savdskega konzulata, kjer naj bi bil umorjen novinar Hašodži

Foto: YouTube - Okrutno umorjeni savdski novinar Džamal Hašodži.

Turški preiskovalci so popoldne prispeli v prostore konzulata Savdske Arabije v Istanbulu, kjer je v začetku oktobra izginil savdski novinar in kritik režima Džamal Hašodži. Turškim preiskovalcem so se pridružili tudi savdski kolegi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Turške oblasti naj bi po informacijah neimenovanega diplomatskega vira imele v rokah tudi zvočni posnetek, ki dokazuje, da je bil novinar na konzulatu umorjen, poroča britanska tiskovna agencija Reuters.

Rijad vztraja, da je Hašodži, ki je 2. oktobra vstopil v prostore savdskega konzulata v Instanbulu, kjer je želel urediti dokumente za svojo prihajajočo poroko, prostore konzulata tudi zapustil, turška policija pa vztraja, da se to ni zgodilo.

Turška policija je po trditvah turških vladnih virov prepričana, da je Hašodžija ubila skupina 15 moških, ki so jih iz Rijada posebej s to nalogo poslali v Istanbul.

Savdske oblasti so prejšnji teden pristale na to, da Turčija v prostorih njihovega konzulata v Istanbulu izvede preiskavo, potem ko je Ankara zaprosila za dovoljenje, da preišče zgradbo. Vendar se Ankara in Rijad ne strinjata glede tega, kaj naj preiskava obsega: savdske oblasti naj bi dovolile le površno vizualno preiskavo.

Turška stran je to ponudbo zavrnila, provladni časopis Sabah pa je poročal, da so turške oblasti zahtevale preiskavo zgradbe z luminolom, s katerim naj bi turški forenziki odkrili morebitne sledi krvi.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v nedeljo zvečer o izginotju Hašodžija prvič govoril s savdskim kraljem Salmanom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.