Revija Reporter
Svet

Trumpov prijatelj: Že dolgo ga nisem videl tako razjarjenega

Reporter

8. mar. 2017 6:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Donald Trump

Getty Images

Prijatelj Donalda Trumpa pravi, da je ameriški predsednik pobesnel, ko je z njim govoril o domnevnem prisluškovanju Trumpu, ki naj bi ga naročil Obama

Šef portala Newsmax Christopher Rudy je v kolumni na svoji spletni strani opisal svoj pogovor s Trumpom in predsednikovo reakcijo na zgodbo o domnevnem prisluškovanju s strani FBI, ki naj bi ga naročil prejšnji predsednik ZDA Barack Obama. »Ko sem mu omenil, da Obama zanika, da bi kaj vedel o prisluškovanju, je ustrelil nazaj: 'To se bo preiskalo in vse bo prišlo na dan. Izkazalo se bo, da sem imel prav.'«

Trump je v soboto Obamo v seriji tvitov obtožil, da je ukazal FBI, naj pred volitvami prisluškuje Trumpu. Vse skupaj je primerjal z afero Watergate, Obamo pa z Nixonom.

Obama in bivši člani njegove administracije so Trumpove očitke zanikali. Dokazov zanje ameriški predsednik ni predložil, je pa o prisluškovanju nekaj dni prej govoril konservativni radijski voditelj Mark Levin, ki je dejal, da je Obama nadzoroval Trumpa in zbiral informacije o njem.

Ameriški predsednik želi, da kongres ob domnevni vpletenosti Rusije v ameriške volitve razišče tudi domnevno prisluškovanje.