omar mama 1 Dobra karma

Mama Omarja Naberja o sinu: 'Naj že najde kakšno...

ekaterina-antontseva Svet24.si

V stanovanju ležalo golo truplo znanstvenice in ...

gaber marolt mediaspeed Reporter.si

Marko Potrč ima družbo: to je vplivnež, ki ...

Infekcijska klinika v Ljubljani Svet24.si

V UKC Ljubljana hospitalizirana tudi dva otroka s ...

janez jansa pf Necenzurirano

Ne le virus, problem je, da vsi kimajo Janši ...

Anže Šuštar, Alenka Gotar Odkrito.si

Zgodba z naslovnice Nove: "Zmerjali so naju z ...

Samsung Galaxy S20 FE, najstnica (3) Najstnica.si

Telefon, ki ne dopušča kompromisov

Svet

Trump slavi zmago, potem ko je novinar priznal laganje o vdoru v Twitter

Deli na:
Trump slavi zmago, potem ko je novinar priznal laganje o vdoru v Twitter

Steve Scully - Foto: YouTube

Ameriška javna televizija C-SPAN je v četrtek za nedoločen čas suspendirala političnega urednika Steva Scullyja, ki je priznal, da je lagal o vdoru na njegov račun na Twitterju. Laž je izrekel, ko je zavračal kritike zaradi komunikacije z nekdanjim sodelavcem predsednika ZDA Donalda Trumpa Anthonyjem Scaramuccijem.

Scully bi moral v četrtek voditi drugo televizijsko soočenje predsedniških kandidatov, republikanca Trumpa in demokrata Josepha Bidna, vendar je bilo odpovedano, potem ko je Trump zavrnil virtualni format.

Scullyja so Trumpovi podporniki na družbenih medijih napadali kot Bidnovega podpornika že pred soočenjem. Nato je Scully pred tednom dni tvitnil Scaramucciju, ali naj odgovori na Trumpove napade.

Nekdanji komunikacijski direktor Bele hiše mu je odgovoril, naj Trumpa ignorira. Scully je najprej zanikal, da bi poslal ta tvita, češ da mu je nekdo vlomil v račun. V četrtek je priznal, da je lagal in televizija ga je nemudoma suspendirala.


Problem je v tem, da Scaramucci že dolgo ni več Trumpov zaveznik, ampak spada med republikance, ki nasprotujejo njegovi ponovni izvolitvi. Sedaj deluje, kot da je Scully povezan s Trumpovimi nasprotniki in predsednik je nemudoma tvital, da je imel spet prav, da je odpovedal drugo soočenje z Bidnom.

Scully je dejal, da mu je bilo po tednu dni napadov in groženj tudi njegovi družini dovolj in je Scaramuccija vprašal za nasvet, če bo kaj pomagalo, če odgovori na Trumpove napade. Zanikanje tvita je sedaj označil za napako v presoji in se opravičil.

"Spet sem imel prav! Spet sem imel prav! Steve Scully je priznal, da je lagal o vdoru v njegov Twitter. Soočenje je bilo nameščeno!" je tvitnil Trump.

Televizija C-SPAN je sporočila, da je Scully vedno deloval profesionalno in pošteno, vendar pa zaradi laganja niso imeli druge izbire, kot da ga suspendirajo. "Potem, ko bo preteklo nekaj časa od tega dogodka, verjamemo, da bo lahko še naprej prispeval k mreži C-SPAN," so sporočili.

Loading...