Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump se ne da in želi, da bi navijači čim prej obiskali tekme

Deli na:
Trump se ne da in želi, da bi navijači čim prej obiskali tekme

Ameriški predsednik Donald Trump. - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je v konferenčnem pogovoru s komisarji profesionalnih lig prek luže dejal, da si želi čimprejšnje vrnitve navijačev na stadione in v dvorane v luči krize, ki jo je povzročil novi koronavirus, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Komisarji tega ne zmorejo. Njihovi športi niso bili ustvarjeni za kaj takega. Celoten koncept naše države ni bil ustvarjen za kaj takega. Moramo se vrniti in želimo se zelo kmalu vrniti," je dejal Trump na tiskovni konferenci skupine za obvladovanje trenutnega položaja v ZDA.

"Želim si navijače v dvoranah. Takoj, ko bomo pripravljeni za nadaljevanje, si želim tudi navijačev. Ne morem vam govoriti o datumih, ampak mislim, da bo to kmalu," je v optimističnem tonu pristavil predsednik ZDA.

Trump je v konferenčnem klicu izrazil prepričanje, da se bo liga ameriškega nogometa (NFL) začela septembru po prvotnih načrtih, še dodajajo viri ESPN. Medtem ko so zadnjo sezono NFL lahko končali pravočasno v februarju, so morali ostala tekmovanja, na čelu z ligo NBA, žensko različico WNBA, hokejsko ligo NHL ter nogometno MLS in bejzbolsko MLB bodisi ustaviti bodisi preložiti.

Za zdaj pa se ne zdi, da bi lahko prek luže v kratkem začeli z nadaljevanjem športnih tekmovanj, saj se virus sars-cov-2 zelo hitro širi. Okuženih je že več kot 300.000 ljudi.