zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Svet

Trump o odnosih z Macronom: Včasih so bili dobri, včasih ne, trenutno pa so odlični

Deli na:
Trump o odnosih z Macronom: Včasih so bili dobri, včasih ne, trenutno pa so odlični

Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj v francoskem mestu Caen priznal, da so bili v preteklosti odnosi s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom težavni, trenutno pa so odlični. Predsednika sta na srečanju potrdila tudi skupno stališče glede Irana, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Včasih so bili dobri, včasih ne, trenutno pa so odlični. Torej odnos, ki ga imava, je res odličen in ga zelo cenim," je dejal Trump, ko se je srečal z Macronom na delovnem kosilu.

Predsednika sta se pred tem udeležila slovesnosti ob 75. obletnici zavezniškega izkrcanja v Normandiji, ki je pomenilo pomemben preobrat v drugi svetovni vojni in pripomoglo h kapitulaciji nacistične Nemčije leta 1945.

"Zelo uspešno tudi sodelujemo," je povedal Trump o skupnih vojaških podvigih v boju proti skrajni skupini Islamska država v Siriji in Iraku. "Vaša vojska je odlična. Moji ljudje mi poročajo in pravijo, da je brezpogojno odlična. Zelo dobro sodelujejo," je dodal.

Predsednika sta na srečanju še poudarila, da si ne želita, da bi Iran pridobil jedrsko orožje. Macron je dodal, da oba podpirata tudi omejitev balističnega raketnega programa Irana in aktivnosti Teherana na Bližnjem vzhodu ter sklenitev miru v regiji.

"Neuspešni so kot država. Ne želim si, da bi bili neuspešni kot država. Kot razumem se želijo pogovarjati in če se želijo pogovarjati, je to v redu, se bomo pogovarjali," je o Iranu dejal Trump.

Ameriški predsednik je prispel v Francijo z Irske, potem ko je v sredo sklenil tridnevni obisk v Veliki Britaniji.

Loading...