Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump o odnosih z Macronom: Včasih so bili dobri, včasih ne, trenutno pa so odlični

Deli na:
Trump o odnosih z Macronom: Včasih so bili dobri, včasih ne, trenutno pa so odlični

Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj v francoskem mestu Caen priznal, da so bili v preteklosti odnosi s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom težavni, trenutno pa so odlični. Predsednika sta na srečanju potrdila tudi skupno stališče glede Irana, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Včasih so bili dobri, včasih ne, trenutno pa so odlični. Torej odnos, ki ga imava, je res odličen in ga zelo cenim," je dejal Trump, ko se je srečal z Macronom na delovnem kosilu.

Predsednika sta se pred tem udeležila slovesnosti ob 75. obletnici zavezniškega izkrcanja v Normandiji, ki je pomenilo pomemben preobrat v drugi svetovni vojni in pripomoglo h kapitulaciji nacistične Nemčije leta 1945.

"Zelo uspešno tudi sodelujemo," je povedal Trump o skupnih vojaških podvigih v boju proti skrajni skupini Islamska država v Siriji in Iraku. "Vaša vojska je odlična. Moji ljudje mi poročajo in pravijo, da je brezpogojno odlična. Zelo dobro sodelujejo," je dodal.

Predsednika sta na srečanju še poudarila, da si ne želita, da bi Iran pridobil jedrsko orožje. Macron je dodal, da oba podpirata tudi omejitev balističnega raketnega programa Irana in aktivnosti Teherana na Bližnjem vzhodu ter sklenitev miru v regiji.

"Neuspešni so kot država. Ne želim si, da bi bili neuspešni kot država. Kot razumem se želijo pogovarjati in če se želijo pogovarjati, je to v redu, se bomo pogovarjali," je o Iranu dejal Trump.

Ameriški predsednik je prispel v Francijo z Irske, potem ko je v sredo sklenil tridnevni obisk v Veliki Britaniji.