palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump napadel republikanskega rivala Cruza: "Ni vedel", da je kanadski državljan

Deli na:
Trump napadel republikanskega rivala Cruza: "Ni vedel", da je kanadski državljan

Foto: Getty Images

"Ted Cruz 'ni vedel', da je kanadski državljan. Pozabil je tudi prijaviti svoje milijonsko posojilo Goldman Sachsa," je Donald Trump na twitterju zbodel rivala v tekmi za predsedniško nominacijo republikanske stranke Teda Cruza.

Cruz je bil staršema ameriški državljanki in Kubancu rojen v kanadskem Calgaryju. Ameriška ustava sicer zahteva, da je predsednik državljan ZDA ob rojstvu. To naj bi pomenilo, da bodisi rojstvo v ZDA ali pa da je vsaj eden od staršev ameriški državljan.

Drug očitek pa gre na račun posojila, ki ga je Cruz za potrebe svoje senatne kampanje leta 2012 dobil od investicijske družbe Goldman Sachs, denarja pa ni prijavil Zvezni volilni komisiji. "Goldman Sachs ga ima v lasti, storil bo vse, kar bodo od njega zahteval. Nič kaj prida reformist," je še tvitnil Trump. Po zadnjih poročilih naj bi imel Cruz še eno neprijavljeno posojilo Citibanka.

Tik pred ključnimi prvimi primarnimi volitvami med republikanci v zvezni državi Iowa Cruz v anketah še najbolj ogroža Trumpa, v nekaterih raziskavah je celo v vodstvu. Čeprav je še pred meseci, pravzaprav še tedni Trump trdil, da se s Cruzom dobro razumeta, je v zadnjem času zamenjal taktiko. Tekmeca se je lotil že na razpravi republikanskih kandidatov prejšnji teden, ko je Cruz Trumpu na dvome glede kraja rojstva odgovoril z očitkom na račun milijarderjevih "newyorških vrednot". Trumpov odgovor je bil, da newyorške vrednote najbolje pooseblja pogum Newyorčanov po terorističnih napadih 11. septembra, na kar Cruz ni imel pravega odgovora.