Revija Reporter
Svet

Trump napada WHO, Rusija jo brani

STA

26. apr. 2020 6:00

Deli na:

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

Reuters

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je včeraj izjavil, da Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) primerno opravlja svoje delo v času pandemije novega koronavirusa.

"Menim, da WHO izpolnjuje svojo vlogo vodilne in usklajevalne agencije," je za ruske medije povedal Lavrov. "Drži, ni vse idealno. A nihče ni popoln," je dodal.

Ameriški predsednik Donald Trump je nedavno sporočil, da ZDA ne bodo več financirale WHO, saj da se ni ustrezno odzvala na to zdravstveno krizo in da se je preveč zanašala na informacije iz Kitajske, kjer se je novi koronavirus prvič pojavil. Trump je trdil, da se je virus zaradi napak WHO razširil v pandemijo, ki je prizadela na milijone ljudi po svetu.

Lavrov je dejal, da takšne kritike nimajo kaj dosti s tem, kar dela WHO. "Po mojem mnenju želijo ljudje s takšnimi napadi opravičiti svoj pristop, ki je bil prepozen in ni bil ustrezen," je poudaril.

Na Trumpa letijo kritike, da širjenja virusa ni vzel resno, dokler se ni razširil po vsej državi, zvezne zdravstvene agencije pa se niso dovolj dobro pripravile na takšen izbruh.