Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump Kim Jong-unu: "Veselim se, da vas bom kmalu spet videl"

Deli na:
Trump Kim Jong-unu:  "Veselim se, da vas bom kmalu spet videl"

Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je v sredo nakazal možnost novega srečanja s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom. "Veselim se, da vas bom kmalu spet videl," je v sredo zvečer zapisal v tvitu, v katerem se Kimu zahvaljuje za vračilo posmrtnih ostankov ameriških vojakov iz korejske vojne.

Datum morebitnega prihodnjega srečanja obeh voditeljev še ni znan. Iz Bele hiše so kasneje sporočili, da ni načrtovano nobeno skorajšnje novo srečanje med Trumpom in Kimom.

"Nobeno srečanje ni načrtovano," je včeraj novinarjem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zagotovila tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders.

Trump se je Kimu na družbenem omrežju Twitter tudi zahvalil za "prijazno pismo". Ameriški predsednik je pismo severnokorejskega voditelja objavil 12. julija. V pismu Kim opisuje srečanje s Trumpom 12. junija v Singapurju in skupno izjavo, ki sta jo podpisali obe strani, kot "začetek pomembne poti". Izrazil je tudi prepričanje, da jim bo uspelo končati jedrske napetosti med državama, ob tem pa je pozval Trumpa, naj s praktičnimi ukrepi zgradi zaupanje.

Ameriški predsednik in severnokorejski predsednik sta se prvič sešla v Singapurju. Po njunem vrhu so severnokorejski mediji poročali, da je Kim Jong-un sprejel povabilo za obisk v ZDA. Trump pa je dejal, da ga bo "vsekakor nekoč povabil v Belo hišo".