ženska Dobra karma

Odnos z mamo je pogosto najbolj boleč, ker je tak...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. julija

Janja Sluga Reporter.si

Lažniva novica Janševih portalov: Janja Sluga ne...

milan krek Svet24.si

Krekova dvoličnost: prej kritiziral, zdaj, ko je ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

lukanamaria Njena.si

Anamaria ob obletnici: 'Luka je najboljši očka'

Svet

Trump jemlje vojski 3,8 milijarde dolarjev za zid na meji z Mehiko

Deli na:
Trump jemlje vojski 3,8 milijarde dolarjev za zid na meji z Mehiko

Ameriški predsednik Donald Trump. - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump želi vojaškemu proračunu ZDA odvzeti še dodatnih 3,8 milijarde dolarjev za financiranje zidu v obliki ograje na meji z Mehiko, saj bodo 3. novembra predsedniške volitve in Trump želi volivcem sporočiti, da je uresničil svojo glavno predvolilno obljubo iz leta 2016.

Takrat je obljubil, da bo na celotni meji z Mehiko zrasel "čudovit zid", ki bo ustavil nezakonito priseljevanje v ZDA ter pretok mamil in trgovino z ljudmi. Obljubil je tudi, da bo za ta zid plačala Mehika.

Po štirih letih zidu še ni, Mehika ga tudi ni pripravljena plačati, prav tako denarja ne odobrijo kongresni demokrati v ZDA. Trump se je s pomočjo naklonjenih sodišč znašel po svoje in je del denarja že odvzel Pentagonu, sedaj namerava še dodatnih 3,8 milijarde.

Trumpova vlada je kongresu naročila, naj 1,5 milijarde dolarjev odvzame nacionalni gardi ZDA, preostanek sredstev pa iz programov nabave oborožitve. Demokrati opozarjajo, da ustava daje pravico razdeljevanja proračunskih sredstev kongresu in ne vladi.

Trump želi do novembra postaviti vsaj 640 kilometrov zidu oziroma ograje na meji. Doslej mu je uspelo obnoviti za 160 kilometrov raznih obstoječih ovir, ograje in zidu.

Loading...