1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump: Če bi bil jaz v Bataclanu, bi streljal na teroriste

Deli na:
Trump: Če bi bil jaz v Bataclanu, bi streljal na teroriste

Foto: Getty Images

Ameriški predsedniški kandidat Donald Trumop je v intervjuju za francosko revijo Valeurs Actuelles kritiziral nemško kanclerko Angelo Merkel in njeno politiko odprtih vrat. Tragično napako je storila, ko je spustila migrante v Nemčijo, meni Trump.

Migrantska kriza lahko privede do revolucij in celo do konca Evrope, je posvaril. "Če se situacije ne lotiš dovolj odločno in kompetentno, potem ja, to je konec Evrope. Lahko se soočiš s pravimi revolucijami."

Bruselj je po njegovih besedah postal valilnica za teroriste, nekateri predeli Pariza in drugih francoskih mest pa so področja, kamor ni več varno zaiti. "Francija ni več to, kar je bila, tudi Pariz ne," je dejal.

Francoski zakoni o nošenju orožja so deloma krivi za novembrski pokol ducatov ljudi v koncertni dvorani Bataclan, je prepričan Trump. "Pri sebi imam vselej pištolo. Če bi bil jaz v Bataclanu, vam lahko zagotovim, da bi streljal nazaj."

Boljše mnenje kot o Merklovi ima o ruskem predsedniku Putinu. "Rekel je, da sem briljanten," se je pohvalil milijarder. Ta pohvala dokazuje, kako pameten je Putin, pravi Trump. Prepričan je, da bi imel z ruskim voditeljem boljši odnos kot ga ima aktualni ameriški predsednik Obama.