Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump bo imel prvo novinarsko konferenco po juliju

Deli na:
Trump bo imel prvo novinarsko konferenco po juliju

Foto: arhiv Reporterja

Bodoči predsednik ZDA Donald Trump bo imel danes v času senatnih zaslišanj njegovih kandidatov za kabinetne položaje prvo novinarsko konferenco po juliju.

Vprašanj zanj je ogromno. Novoizvoljeni predsedniki ZDA so se tradicionalno sestali z novinarji in odgovarjali na njihova vprašanja kmalu po volilni zmagi. Trump je najprej napovedal novinarsko konferenco sredi decembra lani, a jo nato odpovedal in nadaljeval komunikacijo s svetom preko tvitov.

Na vprašanja novinarjev bo novoizvoljeni predsednik odgovarjal dan po poslovilnem govoru predsednika ZDA Baracka Obame v Chicagu ter na dan zaslišanj treh kandidatov za ministre v prihodnji vladi. To so kandidat za državnega sekretarja Rex Tillerson, kandidatka za ministrico za izobraževanje Betsy DeVos ter kandidatka za ministrico za transport Elaine Chao.

Za Trumpa se je nabralo veliko vprašanj, med drugim o odnosu do ameriških obveščevalcev, ki so ugotovili, da je ruski predsednik Vladimir Putin ukazal dejavnosti v prid njegove zmage na volitvah. Američane in zaveznike skrbi njegov poziv k nadgradnji ameriških jedrskih zalog, volivce zanima tudi, ali bo izpolnil obljubo o gradnji zidu na meji z Mehiko.

Svet zanima, kaj je z napovedano prepovedjo vstopa muslimanov v ZDA, milijone v ZDA pa, kaj bo z napovedanim izgonom 12 milijonov nezakonitih priseljencev. Veliko je tudi vprašanj o konfliktu interesov Trumpa, članov njegove družine in kandidatov za položaje v administraciji.

Trump se sicer doslej ni izkazal s konkretnimi odgovori.