Revija Reporter
Svet

Trump bo doniral milijon dolarjev za pomoč po Harveyju

STA

1. sep. 2017 6:00

Deli na:

Melania se je preoblekla in preobula.

Profimedia

Bela hiša je včeraj sporočila, da bo ameriški kongres zaprosila za izredna finančna sredstva za pomoč pri odpravi posledic tropske nevihte Harvey v zveznih državah Teksas in Louisiana.

Ta je poškodoval med drugim 100.000 domov. Ameriški predsednik Donald Trump pa bo za pomoč prizadetim doniral milijon dolarjev lastnih sredstev.

V Beli hiši ob tem niso pojasnili, za koliko sredstev bodo zaprosili kongres, vendar pa bi ta lahko šla v večmilijardne zneske, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Harvey je po trenutnih ocenah poškodoval okrog 100.000 domov, med katerimi so nekateri zavarovani proti poplavam, nekateri so premalo, nekateri pa sploh niso.

Poleg tega so iz Bele hiše sporočili, da bo Trump za pomoč pri odpravljanju posledic po nevihti Harvey doniral milijon dolarjev lastnih sredstev.

Nemški analitiki škode po nesrečah ocenjujejo, da bo Harvey povzročil za okoli 58 milijard dolarjev (49 milijard evrov) gospodarske škode. Če so njihove ocene pravilne, bo Harvey glede na stroške deveta najdražja naravna nesreča na svetu po letu 1900.