Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trudeau: Gre za teroristični napad na muslimane

Deli na:
Trudeau: Gre za teroristični napad na muslimane

Foto: Reuters

Strelski napad na mošejo v predmestju kanadskega mesta Quebec v istoimenski provinci je sinoči po najnovejših podatkih policije zahteval šest življenj, osem ljudi je bilo ranjenih.

Napad se je po poročanju kanadskih medijev zgodil okoli 20. ure v nedeljo zvečer po krajevnem času oziroma davi okoli 2. ure po srednjeevropskem času v predmestju Quebeca Ste-Foy severno od Montreala.

Napadalca, pokrita s smučarskimi maskami, sta vdrla v mošejo v času večernih molitev in začela streljati. Po najnovejših podatkih policije sta ubila šest ljudi, osem pa ranila. Predsednik Islamskega kulturnega centra mesta Quebec Mohamed Yangui je sprva sporočil, da je napad zahteval pet smrtnih žrtev.

Policija je aretirala oba napadalca. Preiskava se nadaljuje, saj je morda vpletenih več oseb.

To mošejo so nestrpneži lani onečastili s svinjsko glavo pred vrati in napisom "dober tek".

Kanadski premier Justin Trudeau je preko Twitterja sporočil, da Kanada žaluje za žrtvami strahopetnega napada na mošejo. Kasneje je v sporočilu za javnost zapisal, da gre za teroristični napad na muslimane. Ob tem je poudaril, da sta raznolikost in strpnost do drugih ver dobra stran Kanade. "Kanadski muslimani so pomemben del naše narodne identitete," je še zapisal.

Premier province Quebec Philippe Couillard je po napadu pozval k ukrepanju proti vsakršnemu nasilju ter k solidarnosti z muslimani.

Podoben izraz podpore je dal tudi newyorški župan Bill de Blasio, ki je v nedeljo skupaj z več tisoč meščani protestiral proti predsedniku Donaldu Trumpu zaradi prepovedi vstopa sirskim beguncem in državljanom sedmih muslimanskih držav v ZDA.