ksenija horvat Odkrito.si

Ksenija Horvat odkrito o sinu in hčeri

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

Angel varuh Petisvet

Tako se javi naš osebni angel

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

Budva, plaža Svet24.si

VIDEO: Bitka za ležalnik na plaži

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

Miley in Liam: Konec njune ljubezni

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

Svet

Tri mesece po volitvah z Macronom zadovoljna le tretjina Francozov

Deli na:
Tri mesece po volitvah z Macronom zadovoljna le tretjina Francozov

Foto: Reuters - Emanuel Macron

Skoraj 100 dni po zmagi Emmanuela Macrona na francoskih predsedniških volitvah je z njegovim delom zadovoljnih le še 36 odstotkov Francozov.

Padec podpore je pokazala javnomnenjska raziskava inštituta Ifop za časnik Le Figaro. Z delom Macronovega predhodnika Francoisa Hollanda je bilo po istem obdobju zadovoljnih 46 odstotkov vprašanih.

"Francozi pričakujejo rezultate in jasne reforme," je dejal Jerome Fourquet iz Ifopa za Le Figaro. V zadnjih tednih je že več anket objavilo podobne rezultate padajoče podpore Macronu. "Francozi so razumeli, da bo takoj potreben napor in da bo nagrada morda prišla šele kasneje," je pojasnil Fourquet.

Več načrtov socialno liberalnega predsednika in njegove vlade so Francozi v anketi ocenili negativno, povzema raziskavo nemška tiskovna agencija dpa.

Med najslabše ocenjenimi je načrt znižanja stanovanjskega dodatka za tiste s slabšim zaslužkom za pet evrov na mesec. Kar 60 odstotkov vprašanih z načrtom ni zadovoljnih, podpira pa ga 26 odstotkov. S spornim načrtom rahljanja delovne zakonodaje, ki jo namerava vlada uresničiti jeseni, ni zadovoljnih 51 odstotkov ljudi, 31 odstotkov pa ga je ocenilo kot pozitivno.

Vprašani Francozi so bili zadovoljni predvsem z varčevalnimi ukrepi na več ministrstvih, ta načrt je podprlo 57 odstotkov vprašanih, negativno ga je ocenilo 27 odstotkov.

Macron je julija užival še 54-odstotno podporo, kar pa je bilo že takrat za 10 odstotnih točk manj kot junija.