stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tony Blair bo zaslišan zaradi prisluškovalne afere

Deli na:

Pred britansko preiskovalno komisijo, ki preiskuje afero z vdiranjem medijev v telefone znanih osebnosti, bo danes pričal nekdanji britanski premier Tony Blair. Člani komisije bodo Blaira verjetno spraševali o povezavah njegove vlade z medijskim imperijem Ruperta Murdocha, ki je v središču škandala z vdiranjem v telefone.

59-letni Blair, ki je bil premier od leta 1997 do leta 2007, je boter enega od Murdochovih otrok, najbolj prodajani britanski časnik Sun, ki je v lasti medijskega mogotca, pa je Blaira podprl na treh volitvah.

V torek bo pred komisijo pričal minister za kulturo Jeremy Huhnt, ki je pod hudim pritiskom zaradi dokazov, razkritih med preiskavo. Komisija pod vodstvom sodnika Briana Levesona je namreč minuli mesec objavila vrsto elektronskih sporočil, ki razkrivajo, da so iz Huntovega kabineta uhajale informacije v Murdochovo družbo News Corporation glede prevzema plačljive televizije BSkyB.

News Corporation se je moral julija lani na vrhuncu škandala z vdiranjem v telefonu odreči prevzemu dobičkonosne televizije, v kateri ima Murdochova družba 39-odstotni delež.

81-letni Murdoch je julija lani prav tako ukinil tabloid News of the World, ko je na dan prišlo, da so njegovi novinarji nezakonito vdrli v glasovno pošto več sto znanih osebnosti in žrtev kaznivih dejanj.