stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

To je ena stvar, ki združuje Trumpa in Sandersa: obema gre v nos Jeff Bezos

Deli na:
To je ena stvar, ki združuje Trumpa in Sandersa: obema gre v nos Jeff Bezos

Sanders že dolga leta zagovarja zastonj šolanje na javnih univerzah. - Foto: Profimedia

Izvršni urednik časopisa Washington Post Marty Baron se je v torek postavil v bran uredništvu in lastniku Jeffu Bezosu, potem ko je demokratski predsedniški kandidat Bernie Sanders v ponedeljek namignil, da Bezos vpliva na slabo poročanje o njem in njegovi kandidaturi.

"Senator Sanders je član velikega kluba politikov vseh ideologij, ki se pritožujejo nad poročanjem o njih. V nasprotju s teorijo zarote, ki je všeč senatorju, lahko zagotovim, da Jeff Bezos dopušča polno neodvisnost uredništva, o čemer lahko pričajo tudi novinarji in drugi uredniki," je sporočil Baron.

Sanders že leta kritizira korporacijske medije, v ponedeljek pa je v New Hampshiru skoraj stopil na teren predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki napada Bezosa, ker ga njegov časopis ne hvali dovolj.

Sanders je tako kot že večkrat znova omenil, da Amazon, ki je prav tako v lasti Bezosa, lani ni plačal davkov. "Potem pa se čudim, ker Washington Post ne piše posebej dobrih člankov o meni. Ne vem zakaj ne. Morda ima to kakšno zvezo s tem, da smo pomagali dvigniti minimalno plačo pri Amazonu na 15 dolarjev na uro," je dejal Sanders. Kasneje je sicer na televiziji CNN pojasnil, da ne misli, da Bezos po telefonu kliče urednike in jim naroča, kaj naj pišejo.

Nad medijskim poročanjem so nezadovoljni tudi v taboru nekdanjega podpredsednika ZDA Josepha Bidna, ki trenutno vodi med demokratskimi predsedniškimi kandidati. Pritožujejo se, ker menijo, da se mediji zaženejo v seciranje vsakega njegovega besednega spodrsljaja veliko bolj kot v vsakodnevne izjave predsednik ZDA.