900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

To je bogataš, ki ga je »lezenja ženskam v hlačke« do zdaj stalo tri milijarde dolarjev

Deli na:
To je bogataš, ki ga je »lezenja ženskam v hlačke« do zdaj stalo tri milijarde dolarjev

Ken Fisher se je zaradi opolzke opazke znašel v težavah. - Foto: Reuters

Ken Fisher je ameriški milijarder in poslovnež, ki je uspešno privabljanje bogatih strank opisal z besedami, da je to podobno kot zlesti ženski v hlačke.

68-letni Fisher je ustanovitelj naložbenega sklada Fisher Investments, ki upravlja s premoženjem bogatih vlagatelj. Njegova družba je še v začetku letošnjega oktobra upravljala s premoženjem v vrednosti okoli 112 milijard ameriških dolarjev.

Nato pa je Fisher storil usodno napako. Na konferenci v San Franciscu je uspešno privabljanje bogatih vlagateljev, ki jih prepriča v vlaganje v Fisher Investments, slikovito opisal z besedami, da je to tako, kot da bi skušal zlesti ženski v hlačke.

Dejal je tudi, da sta denar in seks dve najbolj intimni stvari za večino ljudi, zaradi česar je treba biti pri privabljanju strank zelo previden.

Te besede so v ZDA, kjer so zaradi gibanja Me too (sl. Jaz tudi) in nedavnih spolnih škandalov zelo občutljivi na tako imenovani seksizem, sprožile številne ogorčene odzive.

Fisher se je kmalu opravičil, a škoda je bila že storjena. »Lezenje ženskam v hlačke« je Fisherja precej udarilo po žepu. Številni bogati vlagatelji so namreč začeli umikati svoj denar iz Fisherjevega sklada.

Kot je v petek pisal ameriški Business Insider, so vlagatelji do zdaj umaknili premoženje v vrednosti tri milijarde dolarjev. Ta vsota bo verjetno v prihodnje še bolj zrasla.

Banka Goldman Sachs je iz Fisher Investments umaknila 234 milijonov dolarjev, pokojninski sklad policistov in gasilcev iz Kalifornije je umaknil pol milijarde dolarjev, podobno vsoto je umaknila tudi družba Fidelity.