krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa željni diktator je bil popolnoma nor na "Zdenko"

Deli na:
To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa željni diktator je bil popolnoma nor na "Zdenko"

Josip Broz Tito in Davorjanka Paunović med vojno. - Foto: arhiv Reporterja

Nekdanji vodja komunistične Jugoslavije Josip Broz-Tito se je v svojem življenju zapletel s številnimi ženskami, a najbolj se mu je verjetno vtisnila v srce Srbkinja Davorjanka Paunović.

Lepotica z otožnim, zasanjanim pogledom se je rodila v severovzhodni Srbiji leta 1921 in je bila kar 30 let mlajša od Tita, ki pa je bil tako ali tako znan po tem, da je norel za precej mlajšimi ženskami.

Davorjanka in Tito se verjetno nikoli ne bi srečala, če mlade Srbkinje ne bi pritegnil komunizem. Rosno mlada se je priključila Skoju, podmladku prepovedane Komunistične partije Jugoslavije (KPJ), ter kot mlada partijka in kurirka kmalu prišla v kroge blizu Tita.  

Ko sta se Tito in Davorjanka spoznala, je bil Tito poročen s pripadnico nemške manjšine v Sloveniji Herto Haas (ta mu je tudi rodila drugega sina Aleksandra). A ker je bila Herta po navadi daleč od Tita, leta 1943 je celo pristala v ustaških zaporih, mlada Srbkinja čutnih ustnica pa je bila pri roki, sta kmalu postala ljubimca.

Ni pa samo Tito prevaral svoje partnerice, tudi Davorjanka je bila na začetku v zvezi z drugim moškim, od Tita precej mlajšim partizanom. Ta je bil dolgo časa v nevednosti, saj je bil prepričan, da mu je njegova Davorjanka trdno zvesta.

Foto: Wikimedia - Davorjanka Paunović - Zdenka, velika ljubezen diktatorja Tita.

Davorjanka, ki ji je Tito dal vzdevek Zdenka, je bila uradno Titova osebna tajnica, a je bila njena glavna in najpomembnejša vloga, da je Titu v času med krvavimi bitkami z Nemci in njihovimi zavezniki grela posteljo.

Titova Zdenka, ki je bila nagnjena k napadom panike in pogosto na robu histeričnosti ali celo čez njega, ni bila preveč priljubljena med Titovimi sodelavci (nekateri bi ji verjetno v trenutkih jeze najraje kar poslali kroglo v glavo). A ga nikakor niso mogli odtrgati od nje, saj je bil popolnoma nor nanjo.


Za mladenko je bila tako na koncu usodna njena bolezen. V partizanih je namreč zbolela za jetiko, te bolezni pa, tudi zaradi njenega nepremišljenega in nediscipliniranega značaja, ni mogla premagati. Ko se ji je zdravstveno stanje po vojni poslabšalo, je odšla na zdravljenje na Golnik, a je bilo prepozno. Umrla je maja 1946, stara 25 let.

Njeno truplo so z Golnika pripeljali v Beograd, kjer jo je Tito pokopal kar na dvorišču Belega dvora v Beogradu. Ob grobu svoje mrtve ljubice je postavil klopco, kjer je še leta po njeni smrti večkrat posedel.

Po smrti svoje drage Zdenke je osamljeni in seksa željni Tito odšel na lov za drugimi ženskami. Ni imel vedno uspeha. Ponosna Herta, ki ni mogla preboleti Titove nezvestobe, mu je maščevalno dokončno dala košarico. Tudi pri zagrebški operni pevki Zinki Kunc in sovjetski filmski zvezdnici Tatjani Okunevski ni dobil tistega, kar si je želel.

Slednjič je konec leta 1946 ali v začetku leta 1947 njegova nova ljubica postala 32 let mlajša črnolasa in prsata Ličanka Jovanka Budisavljević. Do leta 1952, ko se je poročil z njo, je bila njegova skrivna ljubimka.

Leta 1980 je Tito sledil svoji Zdenki. Tako kot ona je umrl meseca maja, in sicer v ljubljanskem kliničnem centru, ki je manj kot 50 kilometrov oddaljen od Golnika.

Pri Davorjanki Paunović-Zdenki pa je treba omeniti še en zanimiv podatek. Bila je teta Mirjane Marković, poznejše žene srbskega komunističnega voditelja Slobodana Miloševića.