Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Timošenkova zaradi kršitev na volitvah začela gladovno stavko

Deli na:
Timošenkova zaradi kršitev na volitvah začela gladovno stavko

Foto: Reuters

Ukrajinska opozicijska voditeljica Julija Timošenko je danes v znak protesta proti kršitvam na nedeljskih parlamentarnih volitvah, na katerih je največ glasov pobrala vladajoča Stranka regij predsednika Viktorja Janukoviča, začela gladovno stavko.

"Napovedujem gladovno stavko v protest proti volilnim poneverbam," je izjavo Timošenkove, ki prestaja sedemletno zaporno kazen zaradi zlorabe položaja, pred mediji prebral njen odvetnik Serij Vlasenko. Kot je dodal, 51-letna voditeljica oranžne revolucije, ki je trenutno zaradi bolečin v hrbtu v bolnišnici Harkovu, sedaj ne je več, temveč zgolj pije vodo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na volilni dan je nekdanja premierka ob oddaji glasu, kar je storila v zaporu, pozvala Ukrajince, naj odidejo na volišča in zamenjajo sedanjo oblast. V pozivu, ki so ga njeni podporniki objavili na spletni strani, je ukrajinske volivce zaprosila, naj volitev ne bojkotirajo, ampak naj se odločno izrečejo proti sedanji oblasti Janukovičeve Stranke regij.

Slednja je v nedeljo glede na doslej preštetih dobrih 60 odstotkov glasov pobrala 34,2 odstotka glasov, zavezništvo Timošenkove pa 22,5 odstotka glasov.

Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi je volitve danes kritizirala kot "korak nazaj". Kot je ocenila, so bile prirejene v korist Janukovičeve vlade, saj različne strani v predvolilni tekmi niso imele enakih pogojev.