Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Theresa May se v petek poslavlja, še prej pa se bo sama poslovila od Trumpa

Deli na:
Theresa May se v petek poslavlja, še prej pa se bo sama poslovila od Trumpa

Donald Trump - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump se bo danes v okviru svojega tridnevnega obiska v Veliki Britaniji sestal s tamkajšnjo premierko Thereso May. Predvidoma bosta govorila o podnebnih spremembah in kitajskem tehnološkem velikanu Huawei.

Mayeva, ki bo v petek odstopila, in Trump bosta že zjutraj gostila poslovni zajtrk. Nato pa se bosta na Downing Streetu voditelja sestala na dvostranskem srečanju, na katerem bosta tudi delegaciji obeh držav z ministri in visokimi uradniki. Ne bosta pa imela uradnega srečanja na štiri oči, navaja britanski BBC.

Med drugim bosta predvidoma govorila o podnebnih spremembah. "Kot je premierka že povedala, smo razočarani nad odločitvijo ZDA za odstop od pariškega podnebnega sporazuma in še vedno upamo, da se bodo vrnili," so pred dnevi povedali v premierkinem uradu.

Ena od tem pogovora pa bi lahko bilo tudi kitajsko tehnološko podjetje Huawei, ki po mnenju ZDA predstavlja tveganje za nacionalno varnost ZDA. London pa bi lahko podjetju omogočil sodelovanje pri vzpostavitvi mobilnega omrežja 5G.

Trump bo drevi v rezidenci veleposlanika ZDA v Londonu gostil večerjo, ki se je bosta v imenu kraljeve družine udeležila princ Charles in njegova soproga Camilla.

Ob tem so napovedani tudi množični protesti proti Trumpu v več britanskih mestih, med drugim v Londonu, Manchestru, Belfastu in Birminghamu.

Ameriški predsednik in njegova soproga Melania sta tridnevni obisk na Otoku začela v ponedeljek, ko ju je kraljica med drugim gostila na večernem banketu v Buckinghamski palači. Zaključila ga bosta v sredo na slovesnosti v pristaniškem mestu Portsmouth, od koder so pred 75 leti sprožili zavezniško invazijo na okupirano Evropo.