navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Svet

Teroristični napad v Nemčiji? Sirec z ukradenim tovornjakom trčil v kolono vozil

Deli na:
Teroristični napad v Nemčiji? Sirec z ukradenim tovornjakom trčil v kolono vozil

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

V mestecu Limburg v nemški zvezni deželi Hessen je moški v ponedeljek popoldne z ukradenim tovornjakom trčil v osem avtomobilov, pri čemer je bilo poleg njega poškodovanih še osem ljudi. Motiv storilca, šlo naj bi za 32-letnega Sirca, je še uganka, oblasti pa navajajo, da za zdaj ni znakov, da bi šlo za teroristično dejanje. Moškega so aretirali.

Storilec je v ponedeljek nekaj po 17. uri ukradel tovornjak, nato pa z njim trčil v osem avtomobilov, ki so v bližini glavne železniške postaje v Limburgu čakali pred semaforjem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

S tovornjakom, iz katerega naj bi pred tem prav tako med čakanjem na semaforju potegnil voznika, naj bi avtomobile "stisnil skupaj". Pri tem je bilo osem ljudi lažje poškodovanih.

Storilec naj bi bil policiji pred tem znan po kaznivih dejanjih, povezanih z mamili in nasilništvom, doslej pa ni bilo nobenih ugotovitev, ki bi kazale, da bi imel stike z islamističnimi skrajneži. Sam naj bi vse od aretacije molčal.

Po navedbah varnostnih virov je storilec v Nemčiji bival od novembra 2015, od leta 2016 je imel status subsidiarne zaščite

Primera zaradi nejasnega motiva dejanja za zdaj ni prevzelo nemško zvezno tožilstvo, ki je pristojno za ukrepanje ob sumu na teroristično dejanje, so pa v tesnem stiku z oblastmi v Hessnu.

Tudi nemški notranji minister Horst Seehofer je danes ob robu ministrskega srečanja v Luxemburgu izjavil, da za zdaj, ker je preiskava še v teku, ne more reči, za kaj bi označili to dejanje.

loading...
Loading...