vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Svet

Teroristični napad v Melbournu: Somalijec z nožem napadel ljudi, avto pa je imel poln plinskih jeklenk (VIDEO)

Deli na:
Teroristični napad v Melbournu: Somalijec z nožem napadel ljudi, avto pa je imel poln plinskih jeklenk (VIDEO)

Foto: YouTube

Napad z nožem v središču Melbourna, v katerem je umrla ena oseba, dve pa sta bili ranjeni, policija preiskuje kot teroristično dejanje. Napadalec, ki je zaradi strelnih ran umrl v bolnišnici, je iz Somalije in je bil znan obveščevalnih službam, je sporočila avstralska policija. Odgovornost za napad je prevzela Islamska država (IS).

"Napad zdaj preiskujemo kot teroristično dejanje," je po poročanju francoske tiskovne agencije dejal vodja policije v avstralski državi Victoria Graham Ashton in pojasnil, da je preiskavo prevzela protiteroristična enota.


Napadalec, ki ga je policija na ulici ustrelila in je nato poškodbam podlegel v bolnišnici, je bil znan oblastem zaradi povezav njegove družine, ki živi v Avstraliji že več desetletij. Njegovo vozilo na štirikolesni pogon je bilo napolnjeno s plinskimi jeklenkami, je dodal Ashton.

Napad se je zgodil v poslovni četrti Melbourna nekaj po 16. uri po lokalnem času, ko so se ljudje vračali iz služb. Policija se je odzvala na opozorila o zažganem vozilu.

Lokalni mediji so objavili fotografije visokega moškega, oblečenega v črno tuniko, ki ob gorečem avtomobilu maha z rokami in skuša z nožem zabosti policiste. Ti so nato moškega ustrelili.

Policija je prebivalce pozvala, naj se izogibajo tega dela mesta.

Odgovornost za napad je prevzela IS, ki je preko svoje spletne strani Amaq sporočila, da je bil napadalec v Melbournu njihov borec, še poroča AFP.

Loading...