Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

čakre Petisvet.si

Neprijetni znaki, da je vaša kronska čakra ...

sneg Svet24.si

Sneg v Sloveniji: zapadlo ga bo do 25 centimetrov

Sambuca Svet24.si

V tem obalnem mestu stanovanja in hiše za en evro

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

anela sabanagic 4 Njena.si

Ladova izbranka je le 5 mesecev po porodu videti ...

Svet

Teroristični napad v Melbournu: Somalijec z nožem napadel ljudi, avto pa je imel poln plinskih jeklenk (VIDEO)

Deli na:
Teroristični napad v Melbournu: Somalijec z nožem napadel ljudi, avto pa je imel poln plinskih jeklenk (VIDEO)

Foto: YouTube

Napad z nožem v središču Melbourna, v katerem je umrla ena oseba, dve pa sta bili ranjeni, policija preiskuje kot teroristično dejanje. Napadalec, ki je zaradi strelnih ran umrl v bolnišnici, je iz Somalije in je bil znan obveščevalnih službam, je sporočila avstralska policija. Odgovornost za napad je prevzela Islamska država (IS).

"Napad zdaj preiskujemo kot teroristično dejanje," je po poročanju francoske tiskovne agencije dejal vodja policije v avstralski državi Victoria Graham Ashton in pojasnil, da je preiskavo prevzela protiteroristična enota.


Napadalec, ki ga je policija na ulici ustrelila in je nato poškodbam podlegel v bolnišnici, je bil znan oblastem zaradi povezav njegove družine, ki živi v Avstraliji že več desetletij. Njegovo vozilo na štirikolesni pogon je bilo napolnjeno s plinskimi jeklenkami, je dodal Ashton.

Napad se je zgodil v poslovni četrti Melbourna nekaj po 16. uri po lokalnem času, ko so se ljudje vračali iz služb. Policija se je odzvala na opozorila o zažganem vozilu.

Lokalni mediji so objavili fotografije visokega moškega, oblečenega v črno tuniko, ki ob gorečem avtomobilu maha z rokami in skuša z nožem zabosti policiste. Ti so nato moškega ustrelili.

Policija je prebivalce pozvala, naj se izogibajo tega dela mesta.

Odgovornost za napad je prevzela IS, ki je preko svoje spletne strani Amaq sporočila, da je bil napadalec v Melbournu njihov borec, še poroča AFP.