Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Svet

Teroristični napad v Melbournu: Somalijec z nožem napadel ljudi, avto pa je imel poln plinskih jeklenk (VIDEO)

Deli na:
Teroristični napad v Melbournu: Somalijec z nožem napadel ljudi, avto pa je imel poln plinskih jeklenk (VIDEO)

Foto: YouTube

Napad z nožem v središču Melbourna, v katerem je umrla ena oseba, dve pa sta bili ranjeni, policija preiskuje kot teroristično dejanje. Napadalec, ki je zaradi strelnih ran umrl v bolnišnici, je iz Somalije in je bil znan obveščevalnih službam, je sporočila avstralska policija. Odgovornost za napad je prevzela Islamska država (IS).

"Napad zdaj preiskujemo kot teroristično dejanje," je po poročanju francoske tiskovne agencije dejal vodja policije v avstralski državi Victoria Graham Ashton in pojasnil, da je preiskavo prevzela protiteroristična enota.


Napadalec, ki ga je policija na ulici ustrelila in je nato poškodbam podlegel v bolnišnici, je bil znan oblastem zaradi povezav njegove družine, ki živi v Avstraliji že več desetletij. Njegovo vozilo na štirikolesni pogon je bilo napolnjeno s plinskimi jeklenkami, je dodal Ashton.

Napad se je zgodil v poslovni četrti Melbourna nekaj po 16. uri po lokalnem času, ko so se ljudje vračali iz služb. Policija se je odzvala na opozorila o zažganem vozilu.

Lokalni mediji so objavili fotografije visokega moškega, oblečenega v črno tuniko, ki ob gorečem avtomobilu maha z rokami in skuša z nožem zabosti policiste. Ti so nato moškega ustrelili.

Policija je prebivalce pozvala, naj se izogibajo tega dela mesta.

Odgovornost za napad je prevzela IS, ki je preko svoje spletne strani Amaq sporočila, da je bil napadalec v Melbournu njihov borec, še poroča AFP.