kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Svet

Teroristi na koncertu Taylor Swift hoteli ubiti več deset tisoč ljudi

Deli na:
Teroristi na koncertu Taylor Swift hoteli ubiti več deset tisoč ljudi

Oboževalci Taylor Swift na Dunaju po odpovedi koncertov - Foto: Profimedia

Osumljenci, ki so načrtovali napad na koncertu ameriške pop zvezdnice Taylor Swift na Dunaj v začetku meseca, so nameravali ubiti več deset tisoč ljudi, je v sredo izjavil David S. Cohen, namestnik direktorja ameriške obveščevalne službe Cia, ki je avstrijskim oblastem posredovala informacije o nevarnosti napada.

"Na tem koncertu so nameravali ubiti ogromno število ljudi, več deset tisoč," je na vrhu o obveščevalni dejavnosti in nacionalni varnosti v Washingtonu dejal Cohen. Ob tem je potrdil, da je Cia avstrijskim oblastem posredovala informacije o nevarnosti napada, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Swift naj bi na Dunaju nastopila med 8. in 10. avgustom v sklopu evropskega dela turneje Eras, ki ga je začela maja v Parizu in sklenila minuli teden v Londonu. Na koncertih v avstrijski prestolnici so pričakovali skupno več kot 170.000 obiskovalcev.

Vendar pa so oblasti odpovedale koncerte na Dunaju, potem ko je policija sporočila, da je prijela osumljence, ki naj bi na enemu od koncertov načrtovali teroristični napad.

19-letni glavni osumljenec, ki je v preteklosti obljubil zvestobo džihadistični skupini Islamska država, je nameraval z avtomobilom, naloženim z eksplozivom, zapeljati v množico obiskovalcev, ko bi ti čakali na vstop na stadion Ernst Happel.