Mario Galunič Dobra karma

Iskreni Mario Galunič: 'Ženske mojega življenja...

hipiji Svet24.si

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

nakupovanje, trgovina Svet24.si

Trgovine bodo ob nedeljah in dela prostih dneh ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Svet

Terorist Breivik je zaprosil za predčasni izpust iz zapora

Deli na:
Terorist Breivik je zaprosil za predčasni izpust iz zapora

Julija 2011 je ustrelil 69 ljudi, večinoma najstnikov, ki so bili zbrani na kampu laburistične mladine na otočku Utoya, še pred tem pa je v bombnem napadu v Oslu ubil osem ljudi. - Foto: Profimedia

Norveški skrajni desničar Anders Behring Breivik, ki je leta 2011 v napadih ubil 77 ljudi, je zaprosil za predčasni izpust iz zapora, je včeraj sporočil njegov odvetnik.

Breivika so avgusta 2012 obsodili na 21 let zapora zaradi napadov v Oslu in na otoku Utoya, ko je ubil 77 ljudi, med njimi večinoma mlade. Odvetnik Osytein Storrvik pa je danes sporočil, da je Breivik zaprosil za predčasni pogojni izpust, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Breivik ima pravico, da sodnik preuči njegovo prošnjo. To je lahko vložil po 10 letih v zaporu, v kar se šteje tudi čas v preiskovalnem priporu.

Načrtuje pa skrajnež, ki se je preimenoval v Fjotolfa Hansena, tudi vložiti tožbo proti norveški vladi zaradi razmer v zaporu, saj da so kršene njegove človekove pravice, je še pojasnil Storrvik. V preteklosti je bila tovrstna tožba neuspešna.

Breivik je julija leta 2011 sprva izvedel napad z avtomobilom bombo v vladni četrti v prestolnici, nato pa je na otoku Utoya ubil več deset udeležencev tabora podmladka laburistične stranke.

Loading...