Revija Reporter
Svet

Tatovi živine v Nigeriji ubili 66 ljudi

STA

6. jun. 2021 9:30 Osveženo: 9:31 / 06. 6. 2021

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Skupina tatov živine je v sedmih vaseh na severozahodu Nigerije ubila najmanj 66 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Več deset napadalcev je v vasi prihrumelo na motorjih ter nato začelo zbirati živino, kdor se jim je upiral, pa so ga ubili. Številni prebivalci napadenih vasi so pobegnili z območja.

Po navedbah nigerijske policije je do napadov prišlo v četrtek v nigerijski zvezni državi Kebbi. Policija je na območje poslala okrepitve, upajo pa, da ne bodo našli dodatnih žrtev napadov.

Po ocenah policije naj bi napadalci prišli iz sosednje zvezne države Zamfara ali celo iz Nigra. Tatovi živine pa so na območju dejavni že dlje časa. Policija se je sicer z njimi aprila že spopadla. Devet policistov je bilo ubitih, navaja AFP.

Območje severozahoda in osrednjega dela Nigerije je sicer varnostno precej nestabilno. Številne skupine, tako džihadistične kot kriminalne, napadajo vaščane, jim kradejo živino in vredne stvari, pogosto tudi ugrabljajo otroke, zlasti deklice, ki jih nato predajajo islamistom ali pa zahtevajo odkupnino od staršev in oblasti.