feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Talibani zagrozili z atentatom na Mušarafa

Deli na:
Talibani zagrozili z atentatom na Mušarafa

Foto: Reuters

Pakistanski talibani so danes zagrozili z atentatom na nekdanjega pakistanskega predsednika Perveza Mušarafa, ko se bo ta vrnil v domovino. "Pripravili smo poseben vod samomorilskih napadalcev za Mušarafa," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil talibanski predstavnik Ehsanula Ehsan. "Napadli bodo Mušarafa, ko pride v Pakistan."

Nekdanji vojaški vodja Mušaraf je v petek v intervjuju za AFP v Dubaju povedal, da se bo po štirih letih v izgnanstvu v nedeljo vrnil v Pakistan in nato sodeloval na majskih parlamentarnih volitvah. Kot je dejal, je za to pripravljen tvegati tudi svoje življenje. "200-odstotno! V nedeljo potujem nazaj v Pakistan," je dejal.

Pervez Mušaraf je kot vrhovni poveljnik vojske prišel na oblast v Pakistanu leta 1999 z državnim udarom. Sredi leta 2001 je zaprisegel kot predsednik Pakistana in na tem položaju ostal do avgusta 2008, ko je bil zaradi obtožb zlorabe položaja in protestov prisiljen odstopiti. Nasledil ga je sedanji predsednik Asif Ali Zardari, vdovec nekdanje premierke Benazir Buto, ki je bila ubita v atentatu 27. decembra 2007.

Mušarafu v primeru vrnitve v domovino grozi aretacija. Pakistansko sodišče je namreč februarja 2011 izdalo nalog za njegovo aretacijo v zvezi z atentatom na Benazir Buto. Tožilstvo mu očita, da je vedel za načrte talibanov, vendar ni storil ničesar, da bi preprečil uboj te opozicijske voditeljice.

loading...
Loading...