porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Tako je Trump voditelja televizije ABC označil za "malega pametnjakoviča"

Deli na:
Tako je Trump voditelja televizije ABC označil za "malega pametnjakoviča"

George Stephanopoulos v pogovoru z Donaldom Trumpom - Foto: ABC News

Ameriški predsednik Donald Trump je voditelja televizije ABC Georga Stephanopoulosa med intervjujem označil za "malega pametnjakoviča", ker ga je vprašal, zakaj ni odgovoril na vsa vprašanja posebnega tožilca za preiskavo ruskega vpletanja v volitve 2016 Roberta Muellerja.

Trump se med preiskavo ni pustil ujeti v past laganja preiskovalcem, kaj šele laganja pod prisego in je Muellerja prepričal, da privoli v pisne odgovore na vprašanja glede ruskega vpletanja v volitve na njegovi strani. Dve leti je javno zatrjeval, najprej, da nima kaj skrivati in se bo pustil zaslišati, drugič spet, da ne bo odgovarjal na vprašanja, ker gre za lov na čarovnice.

Mueller ni vztrajal pri zaslišanju, kar bi spor privedlo do vrhovnega sodišča ZDA, ampak je Trumpu dal pisna vprašanja in ta je potem odgovoril na nekatera. Mueller ni vztrajal pri popolnih odgovorih in Stephanopoulos je Trumpa opozoril, da ni odgovoril na vsa vprašanja. "Čakaj malo. Sem odgovoril. Odgovoril sem pisno," je dejal Trump.

"Nisi glede oviranja pravosodja," je odvrnil voditelj televizije, ki je v času vlade predsednika ZDA Billa Clintona opravljal delo direktorja komunikacij Bele hiše."George, obnašaš se kot mali pametnjakovič, kar je, kot veš, tipično zate," je menil Trump, vendar na vprašanje ni odgovoril. "Da boš razumel. Zelo enostavno. Zelo enostavno je. Ni bilo zločina, ni bilo sodelovanja. Sodelovanje je velika stvar. Ni sodelovanja, kar pomeni, da je šlo po mojem mnenju za past in mislim, da bo to prišlo ven," je dejal predsednik ZDA.

Trump je Stephanopoulosa, ki je dejansko precej nižje rasti od predsednika, peljal s seboj na nedavni obisk Iowe in je z njim opravil več pogovorov, ki so se nadaljevali tudi v Beli hiši. Televizija ABC sedaj objavlja pogovore že več dni.

Trump izjave v intervjuju z voditeljem, ki ne sodi med njegove zagovornike, že pojasnjuje na bolj naklonjeni platformi televizije Fox News. Najbolj odmeva Trumpov izraz naklonjenosti do prejemanja negativnih informacij o volilnih protikandidatih od tujih držav. Kljub temu, da je bil tudi zaradi tega več kot dve leti pod preiskavo.

loading...
Loading...