andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tajvan bo doniral 10 milijonov mask najhuje prizadetim državam v pandemiji covida-19

Deli na:
Tajvan bo doniral 10 milijonov mask najhuje prizadetim državam v pandemiji covida-19

Slika je simbolična - Foto: Profimedia

Tajvan bo doniral 10 milijonov zaščitnih mask najbolj prizadetim državam v pandemiji novega koronavirusa, je danes napovedala tajvanska predsednica Tsai Ing-wen. Kot so sporočili z zunanjega ministrstva v Taipeiju, bodo sedem milijonov mask poslali 11 evropskim državam, med njimi Italiji, Španiji in Nemčiji, kjer so zabeležili največ okužb.

Dva milijona mask bodo poslali ZDA, milijon pa 15 diplomatskim zaveznikom Tajvana. Na zunanjem ministrstvu niso pojasnili, kateri zavezniki bodo prejeli maske in koliko jih bodo dobili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tajvan je že zdaj drugi največji proizvajalec zaščitnih mask na svetu, kmalu pa jih bodo lahko izdelali 15 milijonov na dan, je dejala predsednica. Od 9. aprila bo vsak Tajvanec, ki ima zdravstveno zavarovanje, upravičen do devetih mask vsakih 14 dni. Te maske bodo za enkratno uporabo.

"Presežek mask in druge opreme bomo donirali našim zaveznikom in državam, ki jih je covid-19 najbolj prizadel. Ta oprema bo šla zdravstvenim delavcem na frontnih črtah," je dejala Tsaijeva. Ob tem je poudarila, da pandemije na more ustaviti ena sama država in da je mednarodno sodelovanje v tem trenutku nujno potrebno. "Tajvan lahko pomaga. In Tajvan pomaga," je dodala.

Na Tajvanu so do torka potrdili 322 primerov okužbe z novim koronavirusom, pet ljudi je umrlo, 39 bolnikov pa ozdravelo.