Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tajski protestniki nad državni telekomunikacijski podjetji

Deli na:
Tajski protestniki nad državni telekomunikacijski podjetji

Foto: Reuters

Tisoči protestnikov so danes obkolili kompleksa dveh glavnih državnih telekomunikacijskih podjetij. S tem nadaljujejo prizadevanja za ohromitev dela vlade, potem ko so od srede zavzeli več vladnih uradov. Njihov cilj je, da vlada od ponedeljka ne bi več mogla delovati, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Protestniki so obkolili stavbi podjetji, ki skrbita za notranje in mednarodne telekomunikacijske storitve. Zaenkrat še niso vstopili v stavbi, ki se tako kot številna druga vladna ministrstva in agencije nahajata na severu Bangkoka.

Minister za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo Anudith Nakornthap je zatrdil, da telekomunikacijske storitve ne bodo motene, niti če bodo protestniki zavzeli urada, češ da imajo rezervni sistem za zagotavljanje storitev v izrednih razmerah.

Protestniki, med katerimi je največ privržencev monarhije, prebivalcev juga države in pripadnikov srednjega razreda, zahtevajo odstop premierke Yingluck Shinawatre, mlajše sestre nekdanjega premiera Thaksina, ki po njihovem mnenju dejansko vodi vlado. Thaksin se je sicer zatekel v Dubaj, da mu ne bi bilo treba odslužiti dvoletne zaporne kazni



Protestniki v prizadevanjih, da bi ohromili vlado, oblegajo številna ministrstva. Do nedelje načrtujejo obkolitev še nekaj uradov, njihov cilj pa je, da vlada od ponedeljka ne bi več mogla delovati.

Vladni predstavniki vztrajajo, da protesti vladi ne bodo preprečili delovanja. Kot je dejal namestnik premierke Phongthep Thepkanjana, so prepričani, da jim bo uspelo zaščiti nekaj ključnih stavb, sile proti protestnikom pa da ne nameravajo uporabiti.

Najnovejše proteste, ki s krajšimi prekinitvami trajajo že mesec dni, so sprožili načrti vladajoče stranke Pheu Thai o amnestiji, ki bi omogočila vrnitev Thaksina iz izgnanstva v tujini. Nezadovoljstvo ni pojenjalo niti, ko je senat 11. novembra zavrnil zakon o pomilostitvi.