stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tajfun Vongfong vse bliže Japonski

Deli na:
Tajfun Vongfong vse bliže Japonski

Foto: Reuters

Japonski se približuje močan tajfun, ki je davi že dosegel območje njenega južnega otočja Okinava, so sporočili japonski vremenoslovci. V divjanju tajfuna Vongfong, ki ga spremljata močno deževje in veter, je bilo poškodovanih najmanj 12 ljudi. Tajfun se po napovedih pomika proti severu in naj bi v ponedeljek dosegel glavni japonski otok Kjušu.

Po podatkih vremenoslovcev se tajfun premika s hitrostjo 10 kilometrov na uro, zgodaj davi po krajevnem času pa je bil okoli 200 kilometrov oddaljen od glavnega mesta Okinave, Naha.

Japonski center za opozarjanje pred tajfuni je sicer zmanjšal njegovo moč s super tajfuna na tajfun, a japonske oblasti še naprej opozarjajo na njegovo silovitost in svarijo pred visokimi valovi, obilnim deževjem in zemeljskimi plazovi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prebivalci Okinave so tako danes že bili deležni visokih valov in silovitega deževja, brez elektrike pa je ostalo več kot 17.000 gospodinjstev. Najmanj 12 ljudi je bilo pri tem poškodovanih, pri čemer gre po poročanju AFP za lažje poškodbe.

Vongfong je že drugi tajfun, ki ogroža Japonsko v tednu dni. Pred tem jo je prizadel močan tajfun Phanfone, ki je zahteval najmanj šest življenj.