Revija Reporter
Svet

Svinjina na zemljišču, kjer bo stala džamija

J.B.

30. maj. 2017 13:03 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Na kol nataknjena svinjina na zemljišču v Erfurtu, kjer naj bi stala džamija.

Twitter

Ker si politika zatiska oči pred islamizacijo Evrope, ljudje protestirajo z odlaganjem svinjine na zemljišča džamij.

Sulejman Malik, predstavnik muslimanske skupnosti Ahmadija v nemškem Erfurtu, je novinarjem nemškega Bilda razlagal o strašnem zločinu, ki presega meje razuma civilizirane družbe. Ne, nikogar niso umorili in posilili, nihče ni nikomur grozil s smrtjo. Nič od tega. Za zdaj še neznanci so motili posest na zemljišču, kjer naj bi stala nova džamija, in v zemljo zapičili nekaj kolov, nanje pa nataknili svinjino. Muslimani namreč ne uživajo svinjine, ker jo imajo za nečisto. »Zločin« je toliko večji, ker se je zgodil v času ramazana.

Sulejman Malik, ki je vse vestno poslikal in objavil na Twitterju, je seveda obvestil policijo, poroča Bild. Sprožena je bila preiskava, dejanje so označili za ksenofobno, vključili so se tudi zvezni varnostni organi. »Neznani storilci so devet kolov, dolgih okoli 1,5 metra, zapičili v tla in nanje nataknili ostanke prašičjega trupla,« je povedala predstavnica policije Judith Schnuphase-Stahnsdorfer.

Čeprav Malik trdi, da se muslimanska skupnost s prebivalci dobro razume, prebivalci Erfurta ne menijo tako. Že marca so na sosednjem zemljišču v zemljo zapičili velike lesene križe, muslimani so povsem znoreli. Toda mesto jih je zavrnilo, da nima razloga, da bi ukrepalo proti križem, ki so bili postavljeni kot protest proti gradnji džamije.

Križi v Erfurtu poleg zemljišča, kjer naj bi stala nova džamija.

YouTube/PrintScreen