stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Strmoglavljeno ukrajinsko letalo se je zaradi "težave" vračalo proti letališču

Deli na:
Strmoglavljeno ukrajinsko letalo se je zaradi "težave" vračalo proti letališču

Posledice letalske nesreče v Iranu. - Foto: Profimedia

Ukrajinsko potniško letalo boeing 737, ki je v sredo strmoglavilo v Iranu, v nesreči pa je umrlo vseh 176 ljudi na krovu, se je zaradi "težave" kmalu po vzletu obrnilo proti letališču, je sporočila ukrajinska organizacija za civilno letalstvo (CAO).

Letalo, ki je po vzletu z letališča letelo proti zahodu, se je zaradi težave obrnilo desno in je bilo v trenutku strmoglavljenja na poti nazaj na letališče, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila organizacija.

"Letalo je izginilo z radarskih zaslonov v trenutku, ko je doseglo 2400 metrov višine. Pilot po radijski zvezi ni poslal nobenega sporočila o nenavadnih okoliščinah," so sporočili o prvih ugotovitvah preiskave in dodali, da je bilo po navedbah očividcev pred strmoglavljenjem na letalu opaziti ogenj.

Iranska organizacija za civilno letalstvo je sporočila, da je zaslišala priče na tleh in na krovu drugega potniškega letala, ki je v času nesreče letelo nad ukrajinskim boeingom.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je za danes razglasil dan žalovanja, so po poročanju ruske tiskovne agencije Tass sporočili iz njegovega urada.

Ukrajinsko letalo je v sredo strmoglavilo kmalu po vzletu z letališča v Teheranu. Na letalu, ki je strmoglavilo samo tri minute po vzletu, so bili večinoma tuji državljani. Med 167 potniki je bilo 82 Irancev, 63 Kanadčanov, deset Švedov, štirje Afganistanci, trije Nemci, trije Britanci ter dva Ukrajinca. Vseh devet članov posadke je bilo Ukrajincev.