900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Stormy Daniels mora Trumpu plačati 122.000 dolarjev

Deli na:
Stormy Daniels mora Trumpu plačati 122.000 dolarjev

Stormy Daniels

Ameriško zvezno prizivno sodišče je v torek odločilo, da mora pornografska igralka Stormy Daniels, ki je v središču kazenskega pregona Donalda Trumpa v New Yorku, bivšemu predsedniku ZDA poravnati še 122.000 dolarjev sodnih stroškov v tožbi zaradi obrekovanja.

Danielsova se je pritožila na tožbo zveznega sodnika iz leta 2018, ki je na prvi stopnji odločil, da Trumpa, ki je bil v času tožbe na položaju predsednika ZDA, ni mogoče tožiti zaradi obrekovanja.

Trump jo je razglasil za lažnivko, ker je razlagala, da sta leta 2006 imela spolni odnos. Sodnik ni odločal o tem, kaj je res, ampak je menil, da predsednika ZDA ni mogoče tožiti zaradi obrekovanja, dokler je na položaju.

Odločitev prizivnega sodišča v Kaliforniji je bila sprejeta že lani, v torek pa je šlo za odločitev o dejanskih stroških, ki jih mora Danielsova poravnati. Odločitev je padla približno ob istem času, ko je Trump v New Yorku postal edini nekdanji predsednik ZDA, obtožen kaznivega dejanja.

Trump se je v sodni dvorani v New Yorku izrekel za nedolžnega v 34 točkah obtožnice, ki ga obtožuje ponarejanja poslovne dokumentacije pri prikrivanju informacij o spolnem odnosu z Danielsovo, pa tudi z nekdanjo Playboyjevo zajčico Karen McDougal in plačilu 30.000 dolarjev vratarju njegove stolpnice na Manhattnu, da ne govori okrog, da ima Trump zunajzakonskega otroka.


Daniels, katere pravo ime je Stephanie Clifford, trdi, da je imela leta 2006 afero s Trumpom, ki ji je preko nekdanjega odvetnika Michaela Cohena pred volitvami 2016 plačal 130.000 dolarjev.

Cohen je šel zaradi tega v zapor, ker so ga zvezni tožilci obtožili kršenja zakonodaje o financiranju volilnih kampanj. Denar so prikazali kot donacijo, ki je koristila Trumpovi kampanji, vendar ni bila prijavljena kot taka.

Cohen je šel na led za Trumpa, ki mu je potem denar vrnil z obrestmi in zaradi tega ga sedaj newyorški tožilec Alvin Bragg preganja zaradi domnevnega ponarejanja poslovne dokumentacije.

V torek je uradnik zveznega prizivnega sodišča v Kaliforniji sklenil, da so Trumpovi odvetniki porabili več kot 183 ur za pritožbo v tej zadevi, vendar je zavrnil zahtevo za še 5150 dolarjev drugih honorarjev, ker niso bili podrobno navedeni.

Skupno je bilo Stormy Daniels naloženo plačilo več kot 600.000 dolarjev Trumpovih pravnih stroškov, je tvitnil eden od Trumpovih odvetnikov v tej zadevi Harmeet Dillon. To vključuje približno 300.000 dolarjev odvetniških stroškov, ki jih je morala zvezdnica plačati že prej.