stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Število ubitih v Siriji preseglo 45.000

Deli na:
Število ubitih v Siriji preseglo 45.000

Foto: Reuters

V nasilju v Siriji je bilo od začetka vstaje proti režimu predsednika Bašarja al Asada marca 2011 ubitih že več kot 45.000 ljudi, je danes sporočil Sirski observatorij za človekove pravice, ki je blizu opoziciji. Samo v zadnjem tednu dni je bilo po navedbah observatorija ubitih več kot 1000 ljudi, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Med ubitimi je po podatkih observatorija prek 31.500 civilistov, več kot 700 trupel pa ostaja neidentificiranih. Observatorij podatke o ubitih dobiva o zdravnikov in aktivistov v Siriji, ocenjuje pa, da bi bila lahko dejanska številka smrtnih žrtev mnogo višja od navedene, tudi do 100.000.

Arabska televizija Al Arabija je medtem poročala, da je na stran sirskih upornikov stopil general Abdul Aziz Jasem al Šalal, ki je bil na čelu sirske vojaške policije. To novico je na posnetku, ki ga je Al Arabija predvajala v torek zvečer, podal sam general.

Odločitev je pojasnil z besedami, da je vojska skrenila s svoje misije zaščite naroda in postala "tolpa za ubijanje in uničevanje". Od začetka krize v Siriji je režim zapustilo že več deset generalov, navaja ameriška tiskovna agencija AP.