sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Število poskusov vdorov migrantov v predor v Calaisu drastično upadlo

Deli na:
Število poskusov vdorov migrantov v predor v Calaisu drastično upadlo

Foto: Reuters

Število migrantov, ki poskušajo v francoskem Calaisu vdreti v predor pod Rokavskim prelivom, da bi se prebili do Velike Britanije, se je znižalo na približno 150 na noč, so sporočili iz podjetja Eurotunnel,ki upravlja s predorom. Gre za drastično znižanje od konca julija, ko je na noč predor skušalo doseči tudi do 2000 migrantov.

Po današnjem poročanju britanskega BBC so iz Eurotunnela sporočili, da so k zmanjšanju števila poskusov vdorov bistveno prispevali nedavni dodatni varnostni ukrepi. Povečano število policistov naj bi tako nekatere migrante odvrnilo od poskusov vdorov na območje predora, zaradi česar je manj motenj v potniškem in tovornem železniškem prometu.

Med ukrepi je tudi povečanje števila zasebnih varnostnikov, ki jih financira Velika Britanija, ki je prav tako namenila sredstva za dodatne ograje okoli predora. Za zavarovanje ograj so namestili še dodatne varnostne kamere, infrardeče detektorje in žaromete. Z vsemi temi ukrepi želijo migrantom preprečiti, da bi dosegli perone in vlake na terminalu.

A Eurotunnel poudarja, da je število poskusov vdorov še vedno "nesprejemljivo" in opozarja, da določenemu številu migrantov še vedno uspe priti do Velike Britanije. Britanska vlada je za zajezitev migrantske krize na francoski strani predora namenila sedem milijonov funtov. Obenem je priznala, da bo treba storiti še veliko več.

Britanski premier David Cameron je v soboto branil britanski odziv na migrantsko krizo v Calaisu, saj da želijo zagotoviti, da nezakoniti migranti ne bi mogli "vdirati v Veliko Britanijo". Problematika na francoski strani predora v Calaisu je sicer postala politični vroč kostanj, ki si ga podajata Pariz in London.