kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Steve Bannon na sodišču pričal o povezavah Trumpove kampanje z WikiLeaksom

Deli na:
Steve Bannon na sodišču pričal o povezavah Trumpove kampanje z WikiLeaksom

Steve Bannon in Donald Trump - Foto: arhiv Reporterja

Nekdanji politični strateg ameriškega predsednika Steve Bannon je na sodnem procesu proti newyorškemu republikanskemu operativcu Rogerju Stonu v petek dejal, da je bil Stone za Trumpovo kampanjo točka dostopa do WikiLeaksa, ki je objavil informacije, škodljive za demokratsko protikandidatko Hillary Clinton.

Stonu sodijo zaradi laganja preiskovalcem in kongresu ter zaradi ustrahovanja priče. Razkrila ga je preiskava posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki je preiskoval rusko vpletanje v ameriške predsedniške volitve leta 2016 v prid Donalda Trumpa. Preiskava je ugotovila, da so ruski hekerji vdrli v demokratske računalnike, ukradli negativne informacije o Clintonovi in jih predali v objavo WikiLeaksu.

Bannon je zdaj potrdil, da je bil Stone pripravljen pomagati Trumpovi kampanji tako, da bi bil točka za komunikacijo z WikiLeaksom. Trump je doslej trdil, da Stone ni bil del njegove predsedniške kampanje. "Kampanja ni imela uradnega dostopa do WikiLeaksa ali Juliana Assangea. Stone bi bil tisti, ki bi prišel v poštev, če bi potrebovali dostop," je dejal Bannon na sodišču. Kot je dodal, je Stone nenehno namigoval, da ima zveze z WikiLeaksom.

V petek je pričal tudi komik in radijski voditelj Randy Credico. Zatrdil je, da je Stone njega zahteval, naj tudi on laže kongresu in Muellerjevim preiskovalcem. V nasprotnem primeru je zagrozil, da ga bodo Stonovi odvetniki "raztrgali" ter da mu bo vzel psa, je dodal Credico.

Liberalni komik Credico in Stone se poznata že od leta 2002. Credico je republikanca večkrat gostil v svoji radijski oddaji. Na sojenju je sicer povedal tudi, da Stonove grožnje, da mu bo vzel psa, ni vzel resno.