pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Stavke v Franciji se širijo: piloti Air France začenjajo štiridnevno stavko

Deli na:
Stavke v Franciji se širijo: piloti Air France začenjajo štiridnevno stavko

Foto: Getty Images

Piloti pri francoskem letalskem prevozniku Air France bodo po napovedih danes začeli štiridnevno stavko. V družbi ocenjujejo, da bodo izvedli 80 odstotkov načrtovanih letov. Prednost naj bi imeli leti z navijači, namenjenimi na tekme evropskega prvenstva v nogometu.

Trije sindikati pri francoskem letalskem prevozniku so po propadu pogajanj z upravo za danes napovedali začetek stavke, ki bo predvidoma trajala do vključno torka. Po navedbah družbe bo stavkala okoli četrtina pilotov pri Air France.

Družba Air France je v petek objavila, da pričakuje, da bo opravila 80 odstotkov načrtovanih letov. Pri tem bo predvidoma izvedenih 90 odstotkov letov na dolgih linijah, 90 odstotkov notranjih povezav ter okoli 75 odstotkov letov na srednjih razdaljah s pariškega letališča Charles de Gaulle. Družba opozarja, da lahko pride tudi do dodatnih odpovedi in zamud.

Kakšen bo dejanski razpored letov, bo odvisno od števila stavkajočih pilotov. Družba je napovedala, da bo razpored letov v prihodnjih dneh sproti objavljala na svoji spletni strani.

Do stavke prihaja drugi dan evropskega prvenstva v nogometu. Vodja Air France Frederic Gagey je v četrtek po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal, da bodo imeli leti z navijači prednost.

Francija se zadnje dni in tedne sooča s protesti in stavkami zaradi reforme trga dela. Od začetka meseca stavkajo uslužbenci državnega železniškega podjetja SNCF, zaradi katere ne vozi okoli 40 odstotkov regionalnih vlakov, stavkajo tudi delavci centrov za predelavo odpadkov v Parizu, zato se na pločnikih v prestolnici nabirajo kupi vreč s smetmi.