cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

State Department pogreša 15 elektronskih sporočil Hillary Clinton

Deli na:
State Department pogreša 15 elektronskih sporočil Hillary Clinton

Foto: Reuters

Ameriško zunanje ministrstvo je v četrtek priznalo, da ne najdejo 15 elektronskih sporočil Hillary Clinton iz časa, ko je bila državna sekretarka. Kopije teh sporočil je prejela kongresna preiskovalna komisija.

Komisiji, ki preiskuje napad na ameriški konzulat v libijskem Bengaziju leta 2012, je dolgoletni zaupnik in prijatelj Clintonove, Sidney Blumenthal izročil tisoče njenih e-mailov.

Primerjava med sporočili, ki jih je kongresu izročil Blumenthal, in približno 30.000 e-maili, ki jih je Clintonova posredovala State Departmentu, pa je pokazala, da 15 sporočil oz. njihovih delov ne morejo najti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vsebina te 15 e-mailov ni povezana z napadom v Bengaziju," je sicer zatrdil neimenovani predstavnik zunanjega ministrstva.

Škandal z elektronskimi sporočili je izbruhnil, ko je Clintonova, ki je napovedala kandidaturo na predsedniških volitvah prihodnje leto, razkrila, da je uporabljala zasebni strežnik in elektronski naslov v letih od 2009 do 2013, ko je bila državna sekretarka.

Prvih 296 elektronskih sporočil, ki se nanašajo na napad v Bengaziju, v katerem so bili ubiti štirje Američani, je ameriško zunanje ministrstvo po odredbi sodišča objavilo maja. Naslednji sveženj iz okoli 55.000 strani dopisovanja naj bi objavili prihodnji torek.