nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Srbski roparji vlamljali v domove slavnih in bogatih na Otoku in v Švici

Deli na:
Srbski roparji vlamljali v domove slavnih in bogatih na Otoku in v Švici

Fotografija je simbolična. - Foto: Pixabay

Srbska policija je v sredo v Beogradu pridržala šest osumljencev, ki naj bi v Veliki Britaniji in Švici vlamljali v domove premožnih ljudi ter pri tem ukradli za okoli 30 milijonov evrov dragocenosti in denarja. Ukradeno premoženje so nato vlagali v nakup nepremičnin in luksuznih vozil v Srbiji. Med njihovimi žrtvami so bile tudi znane osebe.

Srbska policija je preiskavo in aretacijo šestih osumljencev po navedbah srbskega državnega tožilstva za organizirani kriminal izvedla v sodelovanju z britansko policijo.

Med preiskavo stanovanj in drugih prostorov so našli in zasegli večjo količino nakita, luksuznih ročnih ur, umetniških slik in dragocenih starin ter denar in poslovno dokumentacijo, je v sredo sporočila srbska policija.

Britanski organi pregona so po navedbah srbskega tožilstva proti enemu od osumljencev že vložili kazensko ovadbo zaradi suma, da je ukradel za skupno 26 milijonov britanskih funtov (30 milijonov evrov) premoženja nekdanjemu angleškemu nogometnemu reprezentantu Franku Lampardu, hčerki nekdanjega lastnika Formule 1 Bernieja Ecclestona, Tamari Ecclestone in njenemu možu Jayu Rutlandu, pa tudi zdaj že umrlemu tajskemu milijarderju in lastniku angleškega nogometnega kluba Leicester City, Vichaiju Srivaddhanaprabhi.



Drugega od osumljencev so v Švici že obsodili zaradi več vlomov v domove, iz katerih je ukradel za 250.000 švicarskih frankov (265.000 evrov) denarja in dragocenosti.

Srbska policija je šesterico pridržala zaradi suma kaznivega dejanja pranja denarja. Dvojica osumljencev je ukradeno premoženje po navedbah policije posredovala preostalim pripadnikom kriminalne skupine, ti pa so z njim v Srbiji med februarjem 2018 in 15. decembrom kupovali drage nepremičnine in luksuzna vozila.

Državno tožilstvo za organizirani kriminal je osumljencem takoj blokiralo račune ter zaseglo nepremičnine in vozila, za katera sumijo, da so jih kupili z ukradenim denarjem.