Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Spolni napadi v malem mestu: Migranti nadlegovali 10-letne deklice

Deli na:
Spolni napadi v malem mestu: Migranti nadlegovali 10-letne deklice

Foto: iStock

Zaradi serije spolnih napadov 44 tisoč prebivalcev švedskega Östersunda živi v strahu - Od dvajsetega februarja so doživeli osem spolnih napadov, zadnjega minuli konec tedna.

Le 10-letni deklici sta bili žrtvi moških, ki so ju otipavali in jima grozili, druge ženske so uspele odgnati moške, ki so jih poskušali posiliti. Policija je ženske posvarila, da ponoči niso več varne in Östersund je po sončnem zahodu mesto duhov, je poročal britanski Daily Mail.

Za napade naj bi bili krivi moški tujega porekla, ki se žrtev lotevajo v skupinah. Začelo se je, ko so 10-letnicama na avtobusni postaji grozili s posilstvom in ju otipavali, k sreči pa so jima na pomoč priskočili mimoidoči. Naslednji dan je ženska policiji prijavila napadalca, ki jo je udaril in ji razbil arkado, pred tem pa jo je še užalil.

Trojica moških se je lotila osamljene ženske, jo podrla na tla, ji potiskala prste v usta in ji govorila obscene stvari.

Zadnji incident se je pripetil prejšnji konec tedna, ko je morala ženska uporabiti svoje znanje borilnih veščin, da se je obranila posiljevalca.

Policisti v Östersundu česa podobnega še niso videli in v ponedeljek so celo sklicali novinarsko konferenco, na kateri so ženske posvarili, naj se ponoči same ne sprehajajo po mestu.

Doslej je bil aretiran le en napadalec, čigar narodnost je neznana. 22-letni Taleb Moafagh je skušal pobegniti v Nemčijo, ko so ga prijeli na jugu Švedske.

Meščani so prst uperili v migrante, ki so se naselili nedavno odprt v azilni center 10 kilometrov iz Östersunda, v njem pa je nastanjenih okoli 900 prosilcev za azil. Policija ni razkrila narodnosti napadalcev, je pa priznala, da so to moški tujega porekla.

Med drugimi incidenti so nadlegovanje žensk pred nočnim klubom, divjanje krohotajoče se množice moških, ki je na ulici otipavala skupino žensk, celo grožnje ženskam, da bodo posiljene in umorjene.