Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Splitskemu zdravniku grozi kazen zaradi zavračanja operacije

Deli na:
Splitskemu zdravniku grozi kazen zaradi zavračanja operacije

Foto: Arhiv Reporterja

Uprava kliničnega bolniškega centra v Splitu bo sankcionirala ortopeda, ki je prejšnji teden zavrnil operacijo težkega bolnika z izgovorom, da bo 75-letnik "vseeno umrl", poročajo hrvaški mediji. Kot je napovedala uprava osrednje splitske bolnišnice, bodo zdravnika kaznovali tako, da nihče ne bo več niti pomislil na podobno ravnanje.

Ortoped je na strokovnem kolegiju oddelka za ortopedijo zavrnil operacijo nadkolenske kosti, tudi s pojasnilom, da na njegov poseg čakajo drugi bolniki, ki so bili naročeni za operacijo, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

V splitski bolnišnici so potrdili, da je 75-letnika, ki je trpel hude bolečine zaradi maligne bolezni, operiral drugi zdravnik ter da so bolnika ustrezno oskrbeli.

O sankcijah za ortopeda, ki je zavrnil operacijo, bo odločil vodja klinike za ortopedijo Zdravko Perko, ki ni želel javno komentirati poteze svojega kolega.

Ta bo do konca postopka nadaljeval z opravljanjem dela. Kot so poročali hrvaški mediji, do spornega dogodka ni bilo pritožb na njegovo delo.



Tudi v Zagrebu je pred kratkim eden izmed zdravnikov odšel iz operacijske dvorane sredi operacije, ker se mu je končal delovnik. Operacijo je nato nadaljeval njegov kolega. Iz bolnišnice so sporočili, da ni nič nenavadnega, če se kirurga izmenjujeta med operacijami.

Sicer pa se v hrvaških bolnišnicah soočajo z dolgimi čakalnimi dobami za operacije, ki jih je podaljšala tudi lanska večtedenska stavka zdravnikov v bolnišnicah.

Nekatere bolnike so tako letos za operacije v reški bolnišnici naročili za februar 2016.

Hrvaško ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da analizirajo učinke izmenskega dela zdravnikov v bolnišnicah, ki so ga uvedli pred kratkim. Napovedujejo, da ga bodo opustili v tistih ustanovah, v katerih se bo pokazalo, da je prispeval k podaljšanju čakalnih dob.